Start in decapitari liberale
Start in decapitari liberaleMizând mai mult pe notorietatea partidului, decât pe calităţile şi criteriile pe care un candidat la cea mai înaltă funcţie în stat ar trebui să le aibă, conducerile PSD, PD-L şi PNL cred că, promovând noi lideri în teritoriu, posibilitatea de a câştiga prezidenţialele creşte.
Sătui de poziţionarea permanentă pe locul trei în preferinţele alegătorilor, dar încrezători în şansa liderului Crin Antonescu de a ajunge la Cotroceni, liberalii par a fi cei mai drastici în sancţionarea filialelor neperformante. După analizarea rezultatelor de la euroalegeri, PNL a contabilizat 1.400 de organizaţii orăşeneşti sau comunale care au obţinut sub 10% din sufragii.
La nivelul judeţului Constanţa, din totalul celor 70 de localităţi, liberalii au înregistrat sub 10% în 29 de comune şi un municipiu, în 11 dintre ele obţinând sub 5%, scorul cel mai slab fiind la Albeşti (2,37%). Iată de ce staf-ul PNL Constanţa a ajuns la concluzia că alegerea altor structuri de conducere reprezintă cheia succesului în toamnă şi unica măsură menită să relanseze activitatea electorală.
O situaţie delicată ce trebuie „remediată" în PNL o reprezintă şi cele 21 de filiale judeţene, printre care şi cea din Constanţa, care s-au situat sub media pe ţară a partidului, având între 10 şi 14,5% . „Cazurile" respective vor fi în atenţia unei comisii formate din Crin Antonescu, Ludovic Orban, Radu Stroe şi vicepreşedinţii care răspund de acele filiale.
Numai că, indiferent de modificările la care se va recurge, liberalii n-au şansa de a urca în topul preferinţelor electorale dacă nu vor schimba strategia. Totodată, cei promovaţi în diverse funcţii de conducere ar trebui să renunţe la vorbărie şi să treacă la practică. Dacă viitorii lideri se vor complace în stilul consacrat de „lucru", dacă vor recurge tot la fraze sforăitoare şi promisiuni fără acoperire, rezultatul va fi acelaşi... poate şi mai rău.
Neimplicarea în activităţi pe linie de partid, menţinerea nasului pe sus în faţa simplilor membri şi lipsa de dialog cu aceştia îi vor ţine pe liberali departe de realitate. A ajunge pe o funcţie nu presupune, în viziunea mea, a rămâne veşnic „recunoscător" celui ce te-a avansat şi a-i gâdila orgoliul cu vorbe dulci şi supunere. Dacă tot se recurge la înlocuiri, cei promovaţi ar trebui să demonstreze că îşi merită statutul de lider. Altfel, toate decapitările din PNL vor fi inutile...
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp