Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Succesurile" Elenei aduc probleme in PD-L

ro

10 Mar, 2009 23:04 1285 Marime text
mihaela_editorial.jpgMezina familiei Băsescu, Elena, pare decisă să-şi făurească o carieră politică. Nimic de condamnat, mai ales că are un model de succes în persoana tatălui său.

Doar graba cu care vrea să promoveze ridică semne de întrebare şi dă naştere la reacţii, chiar dacă nu la vedere, în partidul a cărui ascensiune se datorează şi actualului şef al statului. Şi, totuşi, consider că un „amănunt"  îi scapă Elenei Băsescu: răbdarea. Sunt oameni cu state vechi în partid, cu experienţă politică şi profesională, care aşteaptă docili ziua în care vor fi remarcaţi de şefii pe linie de partid pentru a fi promovaţi. Ea însă nu-şi poate permite să aştepte, chiar dacă nu are experienţa necesară acumulată, chiar dacă nu şi-a clădit o carieră profesională. Elena ştie una şi bună, Partidul Democrat Liberal, partidul lui tata, trebuie să o ajute şi să o susţină.
Şi uite aşa, conducerea PD-L are o problemă. După ce Elena Băsescu a fost aleasă secretar general al Organizaţiei de Tineret a PD-L pentru „bune reprezentări şi cele mai eficiente acţiuni politice", fata lu' tata a prins curaj. Acum se pare că intenţionează să candideze pentru şefia organizaţiei, zvonul urmând să se confirme sau nu la viitoarea Convenţie Naţională a OT PD-L. Numai că evenimentul va avea loc mai târziu şi, chiar dacă obţinerea acelei funcţii i-ar deschide porţile spre intrarea în Biroul Politic Central al partidului, nu strică să mai aibă ceva de rezervă. Aşa, probabil, a apărut ideea de a candida pentru Parlamentul European. Dorinţa tinerei Băsescu a iscat rumoare în partid. Pe de-o parte, unii aspiranţi la mandatul de europarlamentar ce se visau pe o poziţie avantajoasă s-au văzut nevoiţi să cedeze un loc în faţă, iar pe de alta, unele persoane pe care PD-L a încercat să le atragă în competiţia pentru Parlamentul European au început să pună condiţii, unele vizând-o, indirect, şi pe mezina familiei Băsescu. Recent, preşedintele SAR, Alina Mungiu Pipidi, „ruga" conducerea PD-L să nu omită în desemnarea candidaţilor pentru PE criteriile agreate de Coaliţia pentru un Parlament Curat în anii 2004 şi 2008. Printre ele a fost inclus şi acela ce prevede ca persoanele de pe listă să nu fi profitat sau să profite de pe urma poziţiei publice a lor sau a unui membru al familiei lor. E drept că uneori poziţia socială a părinţilor poate constitui un impediment în promovarea copiilor, însă în cazul de faţă, dorinţa Elenei Băsescu pare un pic forţată. Ar putea candida, dar nu neapărat pe un loc eligibil. Aşa capătă experienţă, ajută partidul prin atragerea de voturi (deşi nu sunt prea convinsă de asta) şi, peste cinci ani, nu va mai putea vocifera nimeni când îşi va depune candidatura.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii