Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vânt de decapitări la deconcentrate

ro

22 Mar, 2011 02:25 2733 Marime text
Manuela-Moldoveanu-1_oct.jpgSchimbarea de la vârful PDL Constanţa asmute masculii şi femelele alfa din organizaţie. Directorii în funcţii la deconcentrate încep să se teamă ca valul schimbării să nu ajungă şi la ei, iar cei de pe margine rânjesc deja colţii simţind mirosul puterii.

Relatam în urmă cu o săptămână un episod caricatural de la alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a PDL Constanţa. Povesteam cum un director de descentralizată, susţinător vehement al lui Mircea Banias, s-a reorientat la propriu la auzul veştii că Gigi Chiru a fost ales preşedinte. Atât de tare s-a reorientat încât orientarea lui Chiru a devenit şi orientarea lui, ţinându-se ca scaiul de om încotro păşea cel învestit cu şefia filialei. Acesta a fost un prim episod din odiseea directorilor de deconcentrate susţinuţi politic de PDL. În episodul doi, declaraţiile noului preşedinte ales au devenit motiv de îngrijorare pentru toţi deţinătorii de portofolii directoriale. S-au anunţat evaluări - profesionale şi comportamental-profesionale -, iar şefii de instituţii publice numiţi şi susţinuţi de Mircea Banias au început să tremure ca trestia-n bătaia vântului. Vânt bun pentru unii, cu iz de cataclism natural pentru alţii. În episodul trei, desfăşurat în actul doi al alegerilor desfăşurate literalmente pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, o femeie alfa din PDL Constanţa a venit să-şi vadă colegii, după cum a declarat. Nu mai dăduse de ceva timp pe la partid, mai exact de pe vremea când Mircea Banias a schimbat-o din funcţie cu scaiul care se ţinea de Chiru. Eee, ce poate fi mai caricatural de-atât în vâltoarea luptei politice pentru putere sau mai bine zis, pentru un os de ros? Acestea sunt doar mici exemple din ceea ce se întâmplă în organizaţia PDL de la malul mării la ora actuală - de altfel, o regulă generală comportamentală pentru membrii unui partid aflat la putere. Că doar nu s-o lupta opoziţia?! N-ar avea pentru ce. Opoziţia îşi aşteaptă rândul, femelele şi masculii alfa din opoziţie sunt acum în hibernare, iar de-o da primăvara şi pe tărâmul lor, vor începe să-ncolţească şi ei. Revenind la evaluările care urmează la deconcentrate, este aproape cert că primarii din PDL Constanţa vor avea un cuvânt la fel de greu, cum au avut şi la alegerea noii conduceri a PDL Constanţa. Şi nu sunt puţini directorii care le-au trântit uşa-n nas primarilor. Acum e acum! Cine şi în nasul cui va mai trânti uşa?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bogdan 22 Mar, 2011 07:18 Learciu e vremea SCHIMBARII, Culetu la fel, Wagner asisderea, aoleu Minca de la fortele de munca cand pleaca?