Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voturile la container şi magherniţa care sperie constănţenii

ro

05 Apr, 2011 02:47 2121 Marime text
Manuela-Moldoveanu-1_oct.jpgMazăre şi Constantinescu au descoperit găselniţa electorală care, cred ei, îi va ajuta să câştige din nou alegerile: containerele cu oameni.

După reţeta locuinţelor ieftine, pe care a scos-o din mânecă în campania localelor din 2008, Mazăre s-a gândit la un nou tertip de a capitaliza voturi. Ideea locuinţelor tip container nu este patentată de Mazăre şi nici măcar nu este nouă. Totuşi, această nouă temă cu iz electoral a fost aruncată pe piaţă cu un an înaintea alegerilor locale, când, mai mult ca sigur, Mazăre se va regăsi în postura de candidat. Ideea locuinţelor container nu-i repugnă edilului, pentru că nu se va număra printre beneficiari, însă dacă prin absurd ar fi nevoit să stea într-un container, mai mult ca sigur că nici nu s-ar imagina într-o astfel de ipostază umilitoare. E uşor să discuţi despre destinul încapsulat într-un container al unui om, atâta timp cât nu tu eşti omul care îşi va duce traiul într-o astfel de locuinţă mizeră. Constanţa are nevoie de locuinţe sociale, dar de unele decente, nu de remorci acoperite, de coviltire din tablă. Mazăre a scos din pălărie o soluţie de campanie, chipurile ca o rezolvare a cazurilor sociale care nu au acoperiş deasupra capului. Şi în oraşul pe care-l conduce sunt multe astfel de cazuri. Majoritatea s-au aciuat în locuinţe abandonate sau în diverse alte clădiri, unde stau abuziv. Multe dintre acestea sunt chiar clădiri monument din Peninsula Constanţei, care stă să cadă sub privirile indiferente ale administraţiei locale şi sub privirile neputincioase ale constănţenilor de rând, care mai admiră această parte a oraşului doar în vederile vechi. În loc să se construiască locuinţe sociale decente - şi Constanţa are buget nu glumă şi posibilităţi înzecite faţă de alte oraşe mici şi mijlocii unde primăria construieşte astfel de locuinţe -, se vor ridica magherniţe. Şi unde... chiar în mijlocul oraşului. Mazăre a anunţat că vrea să amplaseze containerele cu oameni pe aleea Zmeurei, lângă Poliţia de Frontieră. Locuitorii din acea zonă sunt de pe acum speriaţi că nu vor mai avea linişte din cauza oamenilor care vor fi încartiruiţi acolo, pentru că, se ştie, cazurile sociale vin la pachet, de multe ori, cu probleme grave. În plus, deşi zona Tomis III - Soveja este cotată ca una dintre cele mai bune, este posibil ca preţul locuinţelor din zonă să scadă foarte mult din cauza magherniţei pe care primarul Constanţei vrea să o înregimenteze în mijloc. În plus, nu este sigur că proiectul va avea o aşa de mare aplicabilitate, pentru că un om învăţat cu strada este greu de ţinut într-un loc (mai ales într-un container). Este posibil, aşadar, ca în zonă să fie o vânzoleală permanentă a acestor oameni, care s-ar putea ca în timpul liber să aibă ocupaţii, part-time sau full-time, de hoţi, cerşetori, prostituate, peşti etc. Întrebarea firească, în acest context, este: Ce se va alege, măi Mazăre, de cartierul din zona în care vrei să-ţi pui containerele?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sandi 05 Apr, 2011 15:06 Nici in PIX nu- doare,el va fi departe cu BANI la buzunar,multumit de sine.Asta e daca ne lasam prostiti.
  • tomass 05 Apr, 2011 08:15 Mazare este cel mai tare din parcare Hasoti e linga el.