Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Produse expirate si conditii improprii

ro

19 Jun, 2002 00:00 1152 Marime text

Doua unitati economice, inchise temporar de inspectorii OPC

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta au demarat, ieri, un control inopinat la fast-food-urile de pe bulevardul Tomis, in zona "Galeriilor Voiculescu", din Constanta. Prima societate controlata a fost SC Veradis Com SRL, unde s-au constatat o serie de deficiente ce puneau in pericol sanatatea consumatorilor, cum ar fi: lipsa apei calde si reci curente, conditii igienico-sanitare necorespunzatoare in bucataria unitatii, neafisarea preturilor la unele produse comercializate (cafea, placinta, cornuri, iaurt), cantare neconforme. "Pentru deficientele constatate inchidem temporar unitatea, pana la remedierea acestora, in special in ceea ce priveste lipsa apei calde si reci curente. Patronul societatii va fi invitat la sediu cu toate documentele necesare, cu autorizatia de functionare, cu buletinele de verificare metrologica a cantarelor, cu documentele de aprovizionare si de calitate pentru pachetele de lipie pe care le-am gasit cu termenul de valabilitate expirat. Pentru toate acestea vom aplica o sanctiune contraventionala in valoare de cel putin 10 milioane lei", ne-a declarat Anisoara Dumitrescu, inspector OPC Constanta. Tot in cursul zilei de ieri, inspectorii OPC au efectuat un control si la fast-food-ul SC Dimico SRL, din "Galeriile Voiculescu". Cum nici o societate verificata nu scapa de ochiul vigilent al inspectorului OPC, si societatea Dimico SRL a fost sanctionata contraventional cu o amenda de cel putin doua milioane de lei, pentru o serie de deficiente constatate. Si aceasta unitate functiona fara apa calda si rece, aici lipseau cu desavarsire substantele dezinfectante, la unele produse comercializate lipseau gramajurile (hot-dog, ciocolata calda, capuccino), iar ketch-up-ul si mustarul erau depozitate necorespunzator, la o temperatura de aproape 40 grade C, in conditiile in care acestea trebuiau pastrate la o temperatura cuprinsa intre 8-15 grade C.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii