Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:46 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1.000 de certificate false la Serviciul Permise (galerie foto)

ro

31 Oct, 2009 00:19 2191 Marime text

cap1.jpgO parte dintre suspecţi urmau să fie duşi la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă

O nouă lovitură pentru structurile MAI constănţene. Mai mulţi agenţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto din Constanţa, suspectaţi că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat care se ocupa cu falsificarea documentelor şi a plăcuţelor de înmatriculare, au intrat în vizorul procurorilor DIICOT constănţeni. La închiderea ediţiei, poliţiştii, dar şi presupuşii lor complici civili, se aflau încă la sediul DIICOT Constanţa, unde erau audiaţi de procurori.

Descinderi în forţă ale jandarmilor, sub coordonarea procurorilor DIICOT. Nu mai puţin de 15 percheziţii domiciliare au avut loc încă de la primele ore ale dimineţii, ţinta principală fiind sediul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto. Activitatea instituţiei a fost suspendată, iar sediul a fost păzit, pe tot parcursul dimineţii, de mascaţi. Mai precis, este vorba despre locuinţele unor poliţişti suspectaţi că ar face parte dintr-un „grup infracţional organizat, constituit în vederea săvârşirii mai multor infracţiuni de falsificare a documentelor de înmatriculare a unor autovehicule, precum şi a plăcuţelor de înmatriculare corespunzătoare", spun anchetatorii.

permise.jpg Mai mult, se pare că acest lucru a dus la înscrierea în circulaţie şi vânzarea mai multor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile de înscriere şi omologare RAR. Acţiunea este desfăşurată de DIICOT Constanţa, împreună cu lucrătorii BCCO Bucureşti şi ai Jandarmeriei Române. Potrivit unor surse, o parte dintre suspecţi urmau să fie aduşi la Tribunalul Constanţa noaptea trecută, cu propunere de arestare preventivă. Activitatea grupului infracţional a fost monitorizată încă din luna septembrie, cu ajutorul ofiţerilor DGIPI, indicii cu privire la o astfel de activitate datând din 2006. Din primele cercetări, numărul maşinilor înmatriculate ilegal este de aproape 100. Totodată, se pare că doar două dintre persoanele audiate de procurori ar lucra la Permise, restul fiind complici civili ai acestora. Printre aceştia s-ar fi numărat şi un cetăţean turc. Membrii reţelei luaucărţide identitate şi certificate de înmatriculare şi le duceaula un service din Constanţa,unde le supuneau unui procedeu chimic prin care leştergeau datele, după care le rescriau. În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 1.000 de certificate de înmatriculare şi zeci de plăcuţe de înmatriculare false. De menţionat că anchetatorii „au luat la puricat" arhiva dintre anii 2006 şi 2008 a Serviciului de Permise. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, ieri, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a derulat doar activitate de examinare practică şi teoretică a candidaţilor. Totodată, se mai arată că programul cu publicul va fi reluat pe 2 noiembrie.

{mos_ri:MAI Constanta} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BIBICA ION-serv.politie rutiera 01 Nov, 2009 20:03 La cat am ciordit eu trebuia sa ma inainteze si pe mine Base in grad..........
  • tecau 31 Oct, 2009 21:35 dle nicusor constantinescu, nu v-ati saturat de acest tecau, zici ca e nemuritorul gica petrescu, e din gasca voastra, e din gasca cealalta, care e treaba cu el ca tot acolo e