44 de ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscală
44 de ani de închisoare într-un dosar de evaziune fiscalăMagistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, ca nefondate, apelurile formulate de către George Condrea, Cristian Grosu, Petrică Cristian Enea, Liviu Râpeanu şi Radu Moisoiu.
Astfel, judecătorii constănţeni au admis apelurile formulate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi de către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, şi au desfiinţat în parte sentinţa penală dată de Tribunalul Constanţa.
Rejudecând, magistraţii au majorat pedeapsa principală aplicată lui Cristian Grosu de la patru ani închisoare, la cinci ani de închisoare. Lui George Condrea judecătorii i-au majorat pedeapsa principală de la trei ani de închisoare, la cinci ani de închisoare. De asemenea, majorată a fost şi pedeapsa lui Liviu Râpeanu, de la patru ani de închisoare, la şase ani de închisoare, şi a lui Radu Moisoiu, de la patru ani de închisoare, la şase ani de închisoare.
Totodată, magistraţii din Constanţa l-au condamnat pe Corneliu Caraion la pedeapsa de patru ani de închisoare şi pe Luigi Pescaru tot la patru ani de închisoare. Cu privire la Bogdan Radu, ei au înlăturat aplicarea prevederilor privind suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pedeapsa de doi ani de închisoare executându-se în regim de detenţie. Petrică Cristian Enea a fost condamnat la pedeapsa de şapte ani de închisoare. În ceea ce-l priveşte pe Adrian Stănei, acesta a primit pedeapsa de patru ani de închisoare. Vasile Ghiocel Dragomir a primit trei ani şi patru luni de închisoare. Daniela Stoica a primit pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar Valentin Cioroianu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Nicolae Cioroianu a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare, iar Tudora Cioroianu a primit un an de închisoare cu suspendare condiţionată.De asemenea, îi obligă în solidar, pe George Condrea, Liviu Râpeanu, Radu Moisoiu şi Cristian Grosu (acesta în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Trans Clean SRL) la plata sumei de 689.362 de lei, precum şi la plata majorărilor de întârziere, a penalităţilor de întârziere şi a dobânzilor eferente, conform legislaţiei incidente, până la data plăţii efective a debitului, către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
Obligă, în solidar, pe George Condrea, Cristian Grosu (acesta în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Trans Clean SRL), Corneliu Caraion şi Luigi Pescaru (aceştia doi în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Cargo Holding SRL) la plata sumei de 372.548 de lei, precum şi la plata majorărilor de întârziere, a penalităţilor de întârziere şi a dobânzilor eferente, conform legislaţiei incidente, până la data plăţii efective a debitului, către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
Decizia este definitivă.
Reamintim faptul că, iniţial, s-a spus că Adrian Stănei şi Cristian Petrică Enea ar fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, lipsire de libertate, participaţie improprie la omisiunea înregistrării în evidenţele contabile ale SC Blade Tessa SRL Cobadin a veniturilor obţinute de această societate şi participaţie improprie la contrafacerea unei facturi fiscale. Mai exact, Stănei şi Enea au fost acuzaţi de complicitate la sustragerea de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin formularea de declaraţii inexacte cu privire la sediul social declarat al SC Blade Tessa SRL Cobadin, de două infracţiuni de spălare de bani şi cesionarea fictivă de părţi sociale, în referire la SC NGG SRL Constanţa. Ghiocel Vasile Dragomir era acuzat de procurori de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate şi complicitate la infracţiunile de şantaj care ar fi fost săvârşite de amicii Enea şi Stănei. Inculpaţii mai sus precizaţi au fost cercetaţi de procurori sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, şantaj, dar şi de lipsire de libertate în mod ilegal.
În luna octombrie 2009, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au spus că SC Trans-Clean SRL ar fi comercializat cereale în valoare totală de 893.245 de lei către o altă societate din Constanţa.
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor spun că au documentat activitatea infracţională a lui Cristian Grosu, din Cumpăna. Oamenii legii spuneau că, în calitate de asociat unic şi administrator al societăţii comerciale Trans-Clean SRL, ar fi comercializat cereale în numele societăţii fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului cu suma de 245.800 de lei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp