Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:58 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost condus de Costin Mincu, asociat al Colectiv Club Clubul Goblin a cerut falimentul după ce iniţial îşi suspendase activitatea

ro

11 Nov, 2015 00:00 3519 Marime text

Alături de Colectiv Club, Costin Mincu, unul dintre acţionari, deţine acţiuni la alte 11 firme implicate în cluburi şi organizări de concerte, dintre care trei în Constanţa, potrivit evz.ro. Goblin este numele unui club din Constanţa, dar şi al unei terase care a ars din temelii acum cinci ani, în care Costin Mincu a fost asociat. Elephant, unul dintre cluburile din Centrul Vechi al capitalei, la care, de asemenea, Costin Mincu are acţiuni, a ars anul trecut. Zeci de oameni au fost atunci la un pas de a-şi pierde viaţa, iar un pompier a fost rănit.
 
Firma Colectiv Club, care deţine clubul unde a avut loc tragedia din capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).
Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat un dosar în care SC Goblin Club SRL este debitor, iar materia este „faliment“. 
Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului în data de 2 noiembrie 2015, asociaţi în firmă sunt Alexandru Daniel Beizadea şi Constantin Beizadea. Administratorul firmei este Alexandru Daniel Beizadea. Mincu s-a retras din Goblin Club SRL pe 7 ianuarie 2014.
 
„Mincu nu mai are nicio legătură cu clubul nostru de mai bine de doi ani şi jumătate, însă schimbarea de acţionariat a fost oficializată abia la data menţionată (7 ianuarie 2014). El a fost asociat doar în primul an de funcţionare, după care şi-a cedat partea actualilor asociaţi, ambii din Constanţa, singura înţelegere dintre cele doua părţi fiind de a păstra denumirea brandului (Goblin).
 
De asemenea, la 14 aprilie 2015 au încetat şi toate relaţiile oficiale dintre actualii asociaţi ai SC Goblin Club SRL şi Costin Mincu în cadrul societăţii Co Al Co Entertainment, care operează clubul Goblin din staţiunea Vama Veche, acţiunile fiind preluate integral de Mincu“, au precizat reprezentanţii clubului Goblin.
 
Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2014, Goblin Club SRL înregistrase o cifră de afaceri de 331.250 de lei, o pierdere netă de 31.725 de lei şi 11 salariaţi. La sfârşitul anului 2013, firma înregistrase o cifră de afaceri de 244.220 de lei, o pierdere netă de 48.041 de lei şi 12 salariaţi.

Clubul Goblin îşi suspendase activitatea pentru amenajarea unei ieşiri

La începutul lunii noiembrie, clubul Goblin anunţa pe pagina de Facebook că îşi suspendă activitatea pentru amenajarea unei a treia ieşiri după tragedia de la Colectiv. La scurt timp, tot pe pagina oficială de Facebook, clubul Goblin a anunţat că se mută de tot „din cauza unui dezacord cu proprietarii clădirii referitor la propunerile noastre de reamenajare“.
 
„În aceste condiţii şi în lumina ultimelor evenimente, suntem în căutarea unei alte locaţii, care să ne permită desfăşurarea activităţii fără a fi nevoiţi să facem vreun compromis de orice fel privind siguranţa şi confortul celor care ne calcă pragul. Simţim nevoia să vă mulţumim încă o dată din inimă tuturor celor care ne-aţi fost alături pentru suportul şi solidaritatea extraordinară, mai ales într-un context atât de dificil ca cel de acum.
 
Sperăm ca această tranziţie să se facă cât mai rapid şi să ne revedem cât de curând în noua locaţie. Ţineţi aproape!“, au scris reprezentanţii Goblin pe pagina lor de Facebook.


Într-un final, cei de la Goblin au decis să ceară falimentul la Tribunalul Constanţa. Judecătorii constănţeni au decis ca în data de 24 noiembrie să fie prima înfăţişare.
Contactaţi pentru un punct de vedere, reprezentanţii clubului Goblin Constanţa ne-au transmis că şi-au exprimat poziţia oficială pe Facebook, unde se arată următoarele:
 
„Nu mai este un secret că tragicele evenimente de la Colectiv au un impact enorm asupra cluburilor, în general, şi asupra brandului Goblin, în special. Fosta asociere cu Costin Mincu, pentru mulţi dintre voi cunoscut ca Butch, unul dintre asociaţii de la Colectiv, a cărui viziune asupra vieţii artistice şi de entertainment mai mult sau mai puţin underground din acel moment ne-a inspirat şi pe noi să înfiinţăm acest club, într-un oraş care avea mare nevoie de aşa ceva, s-a întors acum într-un mod incorect împotriva noastră, fără ca noi să avem niciun fel de implicare reală în situaţia actuală. Este un fapt pe care, din păcate, presa şi căutătorii de senzaţional îl speculează cât se poate de mult. Conexiunea incorectă (şi de cele mai multe ori intenţionată) care se face între clubul nostru, Goblin Constanţa, şi fostul nostru asociat nu are nicio relevanţă reală, fiind destinată doar să genereze în continuare suportul unor titluri de scandal. Menţionăm din nou că această asociere a luat sfârşit acum multă vreme, din cauza incompatibilităţilor între modurile de lucru apărute pe parcurs şi punctelor de vedere diferite. Singura legătură rămasă este doar numele brandului în sine.
 
Din cauza tensiunii şi presiunilor mari la care suntem supuşi, din cauza acestei foste asocieri, dar şi din cauza neînţelegerilor apărute între noi şi proprietarii spaţiului în care am activat, pe baza incompatibilităţii părerilor noastre şi intenţiei noastre ferme de adaptare la noile norme şi cerinţe de siguranţă, am decis să renunţăm nu numai la locaţia veche, ci şi la firma cu care am activat până acum. Următorul pas, după realizarea modificărilor în cauză, ar fi fost să cerem în mod expres o nouă expertiză din partea ISU, pentru a demonstra clar că Goblin Constanţa a respectat toate normele de siguranţă în vigoare, fără excepţie.
 
Ca şi multe alte cluburi de nişă din ţară (mai ales din Bucureşti), Goblin Constanţa nu a fost gândit niciodată cu scopul principal de a face profit, ci din pasiune şi dintr-o viziune diferită faţă de imaginea clasica de «club». Acest lucru se poate vedea foarte uşor nu numai din preţurile practicate la produsele vândute în bar, dar în primul rând din evenimentele pe care le-am găzduit pe parcursul anilor, multe dintre ele chiar cu intrare liberă, lucru de neconceput până de curând de alte locaţii, şi din spectacolele artiştilor pe care i-am promovat şi susţinut, alături de care am încercat întotdeauna să oferim «altceva».
 

În condiţiile actuale de piaţă, cu o fiscalitate extrem de dură, o birocraţie excesivă şi o legislaţie care se schimbă de la o zi la alta, un astfel de club nu poate decât să supravieţuiască, încercând să rămână pe linia de plutire şi, în măsura posibilităţilor, să fie la zi cu plăţile către furnizori, personal, colaboratori, artişti, chirie, utilităţi etc., şi, nu în ultimul rând, către stat. Am decis menţinerea activităţii sperând că aceste lucruri se vor normaliza în timp, că vom ajunge să trăim într-o ţară normală şi că, la un moment dat, aceste lucruri se vor regla de la sine. În umbra ultimelor evenimente însă şi în imposibilitatea de a ne desfăşura activitatea în această perioadă, am decis cu regret să declarăm insolvenţa firmei cu care am activat atâţia ani şi să încercăm să ne concentrăm pe viitor, pe un «fresh start», dacă vom mai avea puterea şi motivaţia de a o face.
 
Sperăm că în toţi aceşti ani ne-am ridicat la înălţimea aşteptărilor voastre şi că v-am fost alături aşa cum şi voi aţi fost întotdeauna lângă noi. Vom face tot posibilul să ducem mai departe numele de Goblin şi tradiţia acestui concept, chiar şi în acest context extrem de dificil şi nefavorabil. Ţineţi aproape şi să sperăm că ne vom auzi cât de curând cu veşti mai bune! Ai voştri până la final, Echipa Goblin“.

Controale în cluburile şi puburile din Constanţa

În urma incendiului din data de 30 octombrie, de la clubul Colectiv din Bucureşti, cluburile din Constanţa au anunţat că se închid pentru a fi alături de familiile celor afectaţi de tragedie.
 
Însă majoritatea dintre ele nu aveau aviz de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ sau de la Primăria Constanţa.
 
„În conformitate cu reglementările legislative, în perioada 5 - 8 noiembrie 2015, au fost efectuate un număr de 23 verificări inopinate la unităţile de alimentaţie publică cu aflux mare de public pe timpul nopţii care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Constanţa.
Toate acţiunile de control au avut loc în cooperare cu efective ale Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi de Jandarmi Constanţa, iar dintre acestea, 21 au fost efectuate pe timpul nopţii şi doar două pe timpul zilei“, au scris reprezentanţii ISU „Dobrogea“ pe pagina de Facebook.

Angajaţii ISU „Dobrogea“ au finalizat acţiunea de control la nouă unităţi de alimentaţie publică. La şase astfel de unităţi, acţiunea de control este în curs de finalizare, întrucât, la momentul controlului, administratorii nu au putut prezenta toate documentele solicitate, iar la opt unităţi de alimentaţie publică acţiunea de control nu s-a putut desfăşura întrucât obiectivul era închis pentru public.
 
„În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 36 de deficienţe pentru care s-au aplicat tot atâtea sancţiuni, constând în avertismente şi amenzi ce însumează aproximativ 215.000 de lei. Cele mai frecvente deficienţe constatate în timpul acţiunilor de control sunt: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu; deficienţe privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor; deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor“, se mai arată pe pagina de Facebook a ISU „Dobrogea“.
 
Activităţile de verificare sau de reverificare vor continua în perioada următoare.
 
Şi Corpul de Control al Primăriei Constanţa a făcut verificări după tragedia de la Club Colectiv din capitală şi incendiul de la Culture Pub din Constanţa, aplicând amenzi acolo unde s-au găsit nereguli.
 
„Am verificat ca autorizaţiile de funcţionare şi de construire să fie corespunzătoare. Acolo unde am găsit nereguli, am amendat. În general, sunt autorizaţi şi respectă autorizaţiile de funcţionare. Patru localuri au o depăşire de suprafaţă. Au fost amendaţi şi au un termen să intre în legalitate, adică să îşi autorizeze suprafaţa mai mare. A zis că stă pe 300 de metri, dar stă pe 350 de metri“, a declarat Ionuţ Pripişi, şeful acestui organism de control.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii