Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident naval în localitatea Partizani, județul Tulcea (VIDEO)

ro

25 Oct, 2024 10:22 816 Marime text




În această dimineață, în jurul orei  07:40, prin apel la numărul unic de urgență 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta al județului Tulcea a fost alertat despre faptul că în dreptul localității Partizani, de pe Brațul Sulina avut loc un accident naval în care au fost implicate 2 ambarcațiuni, în una dintre ele fiind 3 persoane iar în cea de a doua o singură persoană.
 
 Pentru gestionarea situației de urgență și acordarea îngrijirilor medicale, către locul evenimentului a fost direcționat un echipaj din cadrul Detașamentului Tulcea, cu  o ambarcațiune SAR, un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan, Căpitănia Tulcea, 2 echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean și personal din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea.
 
În urma impactului, una dintre ambarcațiuni s-a răsturnat, două dintre persoanele implicate reușind să iasă singure la mal până la sosirea forțelor de intervenție, iar o a treia persoană fiind scoasă din apă de către conducătorul celei de a doua ambarcațiuni. Din păcate, echipajele medicale aflate la fața locului au constatat decesul acesteia.
 
Toate persoanele implicate în accident au fost preluate de către echipajele de ambulanță în vederea evaluării.

Persoana decedată în urma accidentului naval este  Mihai S. din Tulcea. Mesaje de condoleanțe au apărut pe pagina sa de Facebook.

„Dumnezeu să te ierte, Mihai! Prea devreme ai plecat!”, a scris unul din  apropiați într-un mesaj de rămas bun.

Oficial de la ANR despre accident


„Astăzi, în jurul orei 07:35, Căpitănia Zonală Tulcea a fost notificată prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 cu privire la un accident produs pe canalul Sulina în apropiere de localitatea Partizani.

O ambarcațiune de pescuit, la bordul căreia se afla doar conducătorul acesteia, și o ambarcațiune de agrement ce avea la bord trei persoane, inclusiv conducătorul, au intrat în coliziune. În urma impactului ambarcațiunea de agrement s-a scufundat. Un pasager în vârstă de 34 de ani, localnic din Partizani, și-a pierdut viața.

La fața locului au ajuns o șalupă ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Tulcea, precum și o ambarcațiune a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea.

În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare, investigațiile fiind coordonate de Căpitănia Zonală Tulcea și Poliția Transporturi Navale Tulcea pentru a se stabili cauzele și împrejurările produceri i accidentului.”, transmite ANR.


Ce spune IPJ Tulcea despre incident

„În dimineața zilei de 25 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi au fost sesizați cu privire la faptul că, pe fluviul Dunărea, în dreptul localității Partizani a avut loc un accident naval.

În urma activităților desfășurate de polițiștii s-a stabilit faptul că un bărbat de 60 de ani în timp ce  conducea o ambarcațiune pe Dunăre a intrat în coliziune cu o altă ambarcațiune în care se aflau trei persoane cu vârste cuprinse între 41 și 35 de ani.

În urma accidentului a rezultat decesul unui bărbat de 35 de ani din localitatea Partizani, aflat în a doua ambarcațiune.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, transmite IPJ Tulcea



 
 

Citește și
Un pieton lovit de o mașină pe Bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii