Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accidente pe soselele constantene - Ziua si pietonul

ro

08 Oct, 2009 03:32 1179 Marime text

Accidentele în care pietonii devin victimele propriilor neglijenţe şi ajung pe paturile de spital, după ce se hazardează să traverseze prin loc nepermis şi fără să se asigure, au ajuns la ordinea zilei la Constanţa. Fiecare caz în parte se produce după acelaşi scenariu, devenit deja un clişeu nefericit şi, adeseori, cauzator de moarte. În ciuda numeroaselor campanii ale Poliţiei Rutiere, precum şi a tragediilor care şochează, cel puţin săptămânal, opinia publică, precedentul se reia de fiecare dată.

3 victime în 48 de ore

În ultimele 48 de ore, trei persoane, reprezentante a trei categorii de vârste - copii, adulţi şi bătrâni, dintre care extremităţile fiind considerate cele mai predispuse, au fost rănite în accidente rutiere. Două dintre ele s-au produs din aceeaşi cauză - traversarea prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Cea mai tânără victimă, 11 ani

Greşeala a fost repetată de un băiat de doar 11 ani, care a ajuns la spital cu o contuzie la piciorul drept, după ce a fost lovit de un Opel. Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa spun că Florin Iusei, în vârstă de 26 de ani, din Valu lui Traian, a condus Opel-ul înmatriculat CT 44 CMD pe aleea de acces a Grupului de Pompieri Palas, iar după intersecţia cu bulevardul I.C.Brătianu, l-a accidentat în traversare pe Claudiu Florin Burtea. Copilul a fost transportat cu ambulanţa la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean (USCJC) Constanţa. În urma investigaţiilor medicale, l-au internat cu diagnosticul contuzie forte la piciorul drept.

De pe şosea, la spital

Bărbat de 38 de ani, spitalizat

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Murfatlar, a ajuns la spital cu leziuni multiple, în încercarea nefericită de a traversa drumul naţional DN3. Poliţiştii de la Rutieră spun că Ion-Sorin Danilov, în vârstă de 38 de ani, din Murfatlar, a fost lovit de un Mercedes înmatriculat CT 92 AMT, care tracta o semiremorcă Krone, înmatriculată CT 59 AMT. Mercedes-ul venea dinspre Castelu şi se îndrepta către Constanţa. Şoferul care l-a lovit, Cristian Cârciumaru, în vârstă de 33 de ani, din Murfatlar, le-a spus poliţiştilor că pietonul a apărut brusc în faţa autoturismului şi nu a mai avut timp de reacţie. Rănitul a ajuns la USCJC cu un traumatism cranio-cerebral acut închis, un traumatism toraco-abdominal şi coma Glasgow de gradul 3, rămânând internat.

Bătrân accidentat pe trecerea de pietoni

Excepţie de la regulă a făcut cazul unui bătrân în vârstă de 72 ani, care a fost pus la pământ de un Mercedes, chiar pe trecerea de pietoni. Spre deosebire de celelalte două cazuri, în care poliţiştii au stabilit că vina aparţine pietonilor neatenţi, de data aceasta vinovăţia planează asupra conducătorului auto. Cu toate acestea însă, bătrânul a fost la un pas de moarte. Poliţiştii de la Rutieră spun că accidentul s-a produs în cursul dimineţii de ieri, pe şoseaua Mangaliei. Ion Constantin, în vârstă de 55 de ani, din Lazu, a condus un Mercedes, înmatriculat CT 10 CTT, dinspre strada Pandurului către zona Far şi la trecerea de pietoni din zona Billa, l-a accidentat pe Ion Mândru, în vârstă de 72 de ani, Constanţa. Bătrânul a fost transportat la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa cu multiple traumatisme. Medicii spun că a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis şi un traumatism facial, însă, din fericire, se află în afara oricărui pericol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii