Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acoperişul restaurantului de pe insula Ovidiu, mistuit de flăcări

ro

15 Jul, 2015 00:00 2938 Marime text
Agitație mare pe insula Ovidiu. Ieri după-amiază, un incendiu izbucnit la restaurantul de pe insulă a perturbat liniștea din zonă. Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” s-au deplasat imediat la faţa locului, cu bărci, pentru a stinge focul. Din primele informaţii, incendiul ar fi cuprins acoperișul restaurantului, pe o suprafață de 120 de metri pătrați. Fumul era înecăcios şi înalt de zeci de metri. În cele din urmă, după ce s-au luptat cu flăcările aproape o oră, pompierii au reuşit stingerea incendiului. Din fericire, nu au existat victime, ci doar pagube materiale. Nu se ştie deocamdată care au fost cauzele care au dus la producerea incendiului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, Anca Chiriţă, a declarat că pompierii au mai rămas o perioadă la faţa locului pentru a stabili din ce cauze a pornit focul şi pentru a se asigura că nu există pericolul reizbucnirii incendiului.
Amplasată pe lacul Siutghiol, Insula Ovidiu este unul dintre cele mai inedite locuri ale litoralului românesc, fiind singurul obiectiv turistic care funcţionează pe o insulă naturală. Ca să ajungi la insulă, trebuie doar să urci în vaporaşul „Ovidius".
Restaurantul Insula Ovidiu este o firmă înființată în 2004, având sediul în Mamaia. Asociatul şi administratorul acestei firme este Marian-Cătălin Livadariu, cu o cotă participare la beneficii şi pierderi: 100% / 100%. Domeniul de activitate al societăţii: restaurante. Firma avea în 2014 şapte angajaţi. Numele lui Marian Cătălin Livadariu mai apare şi în societăţile Liv Agro Grup SRL Constanţa Filiala Dorohoi, Magnum, Proagro SA (unde asociat este şi Elena Livadariu, iar administrator Costel Roşca).
 
Citeşte şi AFACERILE FRAŢILOR LIVADARIU
 
În anul 2011, Ziua de Constanța relata o altă poveste legată de Livadariu, dezvăluiri făcute de presa locală.

"Dosarul evaziunii de peste 16 milioane de euro săvârşite de fraţii Livadariu şi afaceristul ungur Peter Attila Racz prin intermediul unei firme din Mamaia ar putea readuce la rampă nume extrem de grele ale businessului românesc. Despre Racz, Replica a scris că era unul din membrii grupării mafiote care deţinea microrafinăria de la Năvodari, prin defuncta Eco Ledo Net, transformată ulterior în Romeco International Services Company SRL. De asemenea, arătam cum afaceristului ungur, care patrona şi rafinăria Petrolsub, din Surplacu de Barcău, i s-a alăturat în businessul de la Năvodari şi fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru. Presa a scris în mai multe rânduri că Racz a prejudiciat statul cu sume de ordinul zecilor de milioane de euro prin tranzacţii ilegale cu produse petroliere, astfel încât cazul din Mamaia nu miră pe nimeni.”

Continuarea aici
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii