Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de amploare ale polițiștilor în weekend, în județul Constanța

ro

01 Jul, 2024 10:57 228 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța






 
  • În weekend-ul care s-a încheiat, polițiștii au acționat cu efective mărite pentru a asigura ordinea și liniștea publică, siguranța în trafic și pentru a preveni consumul și traficul de substanțe interzise, potrivit IPJ Constanța.

Astfel, peste 2.200 de poliţişti din structurile operative au desfășurat activități pentru a preveni faptele antisociale şi au intervenit la 861 evenimente, dintre care 777 au fost sesizate de către cetăţeni prin 112.

Polițiștii au organizat, în sistem integrat cu jandarmii, 237 de acţiuni în județul Constanța, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea  traficului şi consumului de substanțe interzise, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și combaterea infracționalității economico-financiare.

Conform sursei, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.331 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  aproximativ 868.000 de lei.



De asemenea, au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 90 de șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru conducere sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise, dar și pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Totodată, au fost oprite din a circula 42 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

În cadrul acțiunii Blocada, au fost organizate 133 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, fiind legitimate peste 2.800 de persoane și verificate 1.790 de vehicule.

Totodată, 795 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 236 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

În cadrul activităților desfășurate, au fost depistate 7 persoane urmărite la nivel național, au fost dispuse 11 măsuri preventive și au fost constatate 24 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 29 iunie a.c., în jurul orei 00.45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzis”, precizează polițiștii.



La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 15.35, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.N. 39 s-a produs un accident rutier (tamponare).

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că impactul s-a produs între două autoturisme, conduse de două femei, de 30 de ani, respectiv 43 de ani.
Acestea au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În urma testării cu aparatul din dotare, în cazul femeii de 43 de ani au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, transmite IPJ Constanța.


În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Citește și
Poliția din Constanța face cercetări Tentativă de furt la sediul fabricii de pâine Dobrogea!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii