Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Acțiuni de amploare ale polițiștilor, în weekend

ro

14 Oct, 2024 12:02 170 Marime text






Sursa foto: IPJ Constanța

 
  • În weekend-ul care s-a încheiat, polițiștii au acționat cu efective mărite pentru a asigura ordinea și liniștea publică, siguranța în trafic și pentru a preveni consumul și traficul de substanțe interzise.
 
Astfel, aproximativ 395 de poliţişti din structurile operative au desfășurat zilnic activități pentru a preveni faptele antisociale şi au intervenit la 397 de evenimente, dintre care 363 au fost sesizate de către cetăţeni prin 112.
 
Polițiștii au organizat, independent sau în sistem integrat cu jandarmii, 281 de acţiuni în județul Constanța, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea  traficului şi consumului de substanțe interzise, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, potrivit IPJ Constanța.
 
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.255 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  aproximativ 613.000 de lei.
 
Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic.
 

„Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 74 de șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conducere agresivă, pentru conducere sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise, dar și pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere!, spun polițiștii constănțeni.

 
De asemenea, au fost oprite din a circula 69 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.
 
În cadrul acțiunii Blocada, au fost organizate 75 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, fiind legitimate peste 1.600 de persoane și verificate 1.050 de vehicule.
 
Totodată, 350 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 70                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive
 
În cadrul activităților desfășurate, a fost depistată o persoană urmărită la nivel național, au fost efectuate trei percheziții domiciliare, au fost dispuse cinci măsuri preventive și au fost constatate 18 infracțiuni la regimul circulație i rutiere.
 
 
Citește și
UPDATE Accident rutier pe bulevardul Tomis din Constanța, în zona restaurantului Rustic! Un pieton, lovit (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii