Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de control rutier în municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi de aproximativ 22.000 de lei

ro

10 Jul, 2024 13:22 794 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța




 
  • În perioada 7-8 iulie a.c. polițiștii rutieri au desfășurat o ațiune pentru asigurarea unui trafic sigur, prin limitarea excesului de viteză și depistarea și luarea măsurilor legale față de șoferii aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.
 
Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere de circulație din municipiul Constanța, potrivit IPJ Constanța.
 
În cadrul activităților derulate, au fost legitimate 915 persoane și au fost verificate 862 de vehicule.
 
De asemenea, au fost testați cu aparatul etilotest 740 de șoferi  și 58 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 22.000 de lei.
 
Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, șapte șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere.
 
Totodată, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 12 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestor vehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Astfel, la data de 7 iulie a.c., în jurul orei  23:40, polițiștii Poliției Municipiului Constanța  – Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că pe bulevardul Mamaia, în municipiul Constanța, s-a produs un accident rutier (tamponare).
 
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că impactul s-a produs între două vehicule, conduse de o femeie, de 20 de ani, și un bărbat, de 27 de ani.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, în cazul bărbatului au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, spun polițiștii.

 
Citește și
 
 Agenții economici de pe litoral, la control! Au fost vizați cei din Constanța și stațiunile Mamaia, Neptun și Saturn

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii