Acțiuni preventive la Constanța. Sfaturile polițiștilor pentru a evita furtul din buzunare sau genți
Acțiuni preventive la Constanța. Sfaturile polițiștilor pentru a evita furtul din buzunare sau genți
27 Oct, 2021 20:04
ZIUA de Constanta
1329
Marime text
- Activități preventive, desfășurate de polițiștii constănțeni.
- Polițiștii au prezentat pricipalele cauze care duc la apariția faptelor de tâlhărie și furt.
Mai multe detalii și sfaturi utile în comunicatul oficial al IPJ Constanța.
Astăzi, 27 octombrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de informare, pentru prevenirea faptelor de tâlhărie și furt, în municipiul Constanța.
Polițiștii au prezentat pricipalele cauze care duc la apariția unor astfel de infracțiuni, modurile de operare, dar și bunurile vizate de hoți. Comportamentul neadecvat caracterizat prin neglijenţă, ignoranţă ,,ajută” la comiterea acestui gen de fapte, în timp ce spiritul de vigilenţă reprezintă primul şi cel mai solid „scut” împotriva hoţilor.
Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunilor de tâlhărie, furt din buzunare sau genţi, polițiștii vă sfătuiesc:
- Când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră!
- Poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix în autovehicul!
- Nu purtați portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor sau în cele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi!
- Dacă transportați obiecte de valoare sau sume considerabile de bani, evitați deplasarea cu mijloacele de transport în comun!
- Evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate (câmpuri, parcuri, şantiere!
- Nu consumaţi alcool cu persoane necunoscute sau amici ocazionali şi nu vă lăudaţi faţă de aceştia cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră sau acasă, puteţi rămâne fără ele!
Activitățile desfășurate fac parte din Programul național de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii