Adio, remuneraţie de la Vamă! Gloria pierdută a veşnicului rege Teşeleanu (Document)
Adio, remuneraţie de la Vamă!:Gloria pierdută a veşnicului rege Teşeleanu (Document)„Mulat" prin vămi şi supranumit „veşnic rege" peste Vama Agigea, când înlăturat, când adus înapoi şi repus pe funcţie, Iulian Teşeleanu - până de curând director al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea iar în prezent în proces cu superiorii pentru recuperarea postului - nici măcar salariu de vameş obişnuit nu mai primeşte în prezent.
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale a Vămilor au declarat că, la acest moment, Iulian Teşeleanu este suspendat din orice funcţie deţinută, astfel că nu este remunerat. Aceleaşi surse au precizat că Teşeleanu nu a fost mutat la Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, ci este, pur şi simplu, suspendat. Ceea ce, în ochii răutăcioşilor ar însemna o glorie pierdută a fostului şef de vamă, în condiţiile în care, în ultima declaraţie de avere completată în calitate de director al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Iulian Teşeleanu menţiona că deţine acţiuni în valoare totală de peste 950.000 de lei la diferite societăţi. Dar, să o luăm metodic: în mai 2011, când încă „domnea" peste Agigea, Teşeleanu a completat o declaraţie de avere în care a menţionat faptul că împreună cu soţia sa deţine două terenuri intravilane în Constanţa, fiind vorba despre o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi achiziţionată în 2007 şi una de 3.500 mp cumpărată un an mai târziu. Tot în Constanţa fostul şef de la Agigea deţinea împreună cu soţia un apartament de 130 mp, cumpărat în 2006.
Datoriile, în familie
În ceea ce priveşte autoturismele familiei Teşeleanu, şeful vamal declara un Opel Record fabricat în 1986 şi un Infinity din 2007, ambele maşini fiind dobândite în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare. Bijuteriile şi obiectele de artă achiziţionate începând cu anul 1985 şi până în prezent aveau o valoare totală de circa 40.000 de lei, iar depozitele bancare însemnau un depozit de 14.800 de dolari deschis în 1997 cu o valoare la zi de 8.600 de dolari, 82.146 de lei „depozitaţi" în 2010, cu o valoare la zi de 4.519 lei şi alţi 200.000 de euro puşi „la ciorap" în 2008, cu o valoare la zi de 56.975 de euro. Şeful Teşeleanu are, potrivit ultimei declaraţii de avere, acţiuni la o mulţime de societăţi, printre care se numără Transgaz, Transelectrica, Petrom, AzoMureş, Fondul Proprietatea, SIF 2, SIF 4, dar şi SIF 6 şi altele. Adunate, acţiunile dau o valoare totală la zi de 953.372 de lei. În 2007, Iulian Teşeleanu a luat cu împrumut de la Dumitru Teşeleanu 200.000 de lei, urmând să-i returneze până anul viitor. Venitul anual realizat s-a ridicat la suma de 67.975 de lei, fiind vorba despre banii încasaţi de la Autoritatea Naţională a Vămilor. Din dividendele societăţilor la care deţine acţiuni, Teşeleanu a mai realizat 9.320 de lei. Revenind însă la situaţia actuală, după cum am menţionat anterior, autorităţile vamale ne-au declarat că, la acest moment, fostul director al Vămii Agigea este suspendat din orice funcţie, nefiind remunerat.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp