Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:06 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Constantin Dima, trimis în judecată de DNA Constanţa, rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

ro

01 Aug, 2016 00:00 4755 Marime text


Dumitra Cornelia, judecător al Tribunalului Constanţa, a decis ca Toma Mihai, administrator al SC Eva Solution SRL, şi Constantin Dima, administrator al SC Mara Construct SRL, la data presupuselor fapte, să rămână sub control judiciar. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Toma Mihai şi Constantin Dima au fost deferiţi Justiţiei de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, într-un dosar legat de presupuse fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni legate de reabilitarea unor monumente istorice din judeţul Constanţa. SC Mara Construct s-a ocupat în trecut, printre altele, şi de restaurarea Cetăţii Capidava. 
 
Mara Construct are sediul social în localitatea Mihail Kogălniceanu. Asociat unic al firmei este Maria Cătălina Lăpăduş, născută la data de 6.03.1983, în Constanţa, fina fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu. De altfel, aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, Lăpăduş a preluat firma, în 2010, de la mama ei, Sanda Ciocoiu, şefa Conpress Holding. SC Mara Construct este administrată de Gheorghe Ciocoiu şi are ca activitate principală „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Revenind la dosarul cauzei, potrivit rechizitoriului, Constantin Dima este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (două fapte), de evaziune fiscală, în formă continuată (două fapte), de spălare a banilor (două fapte), precum şi de fals în declaraţii. Toma este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor.
 
Mai departe, lista inculpaţilor este continuată de: Khalid Ouahmane, administrator al SC Nord Colorado SRL, bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor, Cristea Marian Enache, administrator al SC Nicotrans Eurologistic SRL, şi SC Professional Equipment Solutions SRL, bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare a banilor (două fapte), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi evaziune fiscală, în formă continuată, Marian Iulian Dumitru, administrator al SC Clasic Confort International SRL, bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare a banilor. Mai departe, Lucian Petrache a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la spălarea banilor şi complicitate la spălarea banilor.
 
SC Mara Construct SRL este suspectată de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (două fapte), de evaziune fiscală, în formă continuată (două fapte), şi de spălare a banilor (două fapte), SC Nord Colorado SRL este bănuită de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi de spălare a banilor.
 
SC Nicotrans Eurologistic SRL este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat şi de spălare a banilor, SC Professional Equipment Solutions SRL, de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, de evaziune fiscală, în formă continuată, dar şi de spălare a banilor.
 
SC Clasic Confort International SRL este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi de spălare a banilor, în timp ce SC Eva Solution SRL este bănuită de constituire a unui grup infracţional organizat, de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, dar şi de spălare a banilor.

 
ANAF și Consiliul Județean Constanța s-au constituit parte civilă în procesul penal, cu suma totală de 53.880.674 de lei, reprezentând presupusul prejudiciu produs bugetului de stat prin săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și prejudiciul provocat prin faptele comise în legătură cu cele două proiecte. 

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii