Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:41 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Haşoti, din accidentul de la Papa Bun

ro

29 Aug, 2011 00:00 4845 Marime text
cap_4.jpgIonel Haşoti, afaceristul constănţean de 52 de ani, implicat în accidentul cu motocicletă din zona Papa Bun, petrecut sâmbătă după-amiază, nu are nicio legătură cu avocatul Ionel Haşotti, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România. Afirmaţia îi aparţine avocatului constănţean, care a precizat că este doar o coincidenţă de nume. În schimb, protagonistul accidentului acţionează pe piaţa particularilor constănţeni, numele său legându-se de firma Lenix Trading SRL. Înfiinţată în 2000, se pare că societatea traversează o perioadă mai dificilă, la sfârşitul lunii iunie 2010 începându-se procedura de executare silită faţă de aceasta.

Afaceristul Ionel Haşoti este cercetat de ofiţerii Serviciului Rutier Constanţa, după ce sâmbătă a fost implicat într-un accident uşor, soldat cu o victimă, ca urmare a neacordării de prioritate. Conform anchetatorilor, evenimentul s-a petrecut în jurul orei 15.00, în zona Papa Bun, pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Haşoti se afla la volanul unei Dacia Logan CT 20 HAS şi circula pe strada Poporului dinspre strada Trandafirului. Ajungând la intersecţia cu Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, şoferul nu a respectat indicatorul Oprire, nu a acordat prioritate şi a intrat în plin în motocicleta înmatriculată IL 86 VSN, condusă pe banda a doua prioritară de Nicu Valentin Cojocaru, de 25 de ani. Tânărul se deplasa spre strada Nicolae Iorga. În urma impactului, motociclistul a fost rănit uşor şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a rămas internat. Poliţiştii au stabilit că niciunul dintre şoferii implicaţi în accident nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Ofiţerii Serviciului Rutier continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. La rândul lui, Nicu Valentin Cojocaru este şi el un mic afacerist, fiind acţionar şi administrator al firmei Termocenter din Ţăndărei.

Firma Lenix, a lui Haşoti

Revenind la Haşoti, firma sa a fost înfiinţată în 2000, iar activitatea principală a Lenix Trading este reprezentată de comerţul cu amănuntul al încălţămintei şi articolelor din piele, în magazine specializate. Firma are sediul pe strada Ecoului, la numărul 44, iar în 2009 a avut o cifră de afaceri de 42.878 de lei şi un salariat. Profitul net era 0, datoriile se ridicau la un total de 216.622 de lei, iar pierderea brută a fost de 30.825 de lei. În datele oficiale se menţionează faptul că, la sfârşitul lunii iunie 2010, a fost începută procedura de executare silită a firmei, ca urmare a datoriilor neachitate la bugetul de stat. De menţionat că Lenix Trading este singura firmă în care apare numele lui Ionel Haşoti. La rândul său, motociclistul de 25 de ani lovit de Haşoti este acţionar şi administrator al firmei Termocenter SRL Ţăndărei. Activitatea principală a societăţii este reprezentată de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.

Cojocaru, mai prosper

hasoti_-_accident_dacia_logan_001.jpg

Cu o afacere mai prosperă decât a lui Haşoti, firma tânărului de 25 de ani se lăuda în 2009 cu o cifră de afaceri de 65.287 de lei, şase angajaţi şi profit net de 514 lei. Datoriile totale se ridicau la 421.718 lei, iar cheltuielile totale erau de 95.632 de lei. Pe de altă parte, este de menţionat că motociclistul lui Haşoti a intrat în firmă abia în luna mai 2011. În Monitorul Oficial al României cu numărul 1871/2011, se arată că asociatul unic al Termocenter SRL, Neculai Cojocaru, a hotărât majorarea capitalului social de la 200 de lei la 230 de lei, numărul părţilor sociale fiind şi el mărit, iar Florin Cojocaru, Nicu Valentin Cojocaru şi Adrian Vişan fiind cooptaţi în afacere. În urma schimbărilor din mai 2011, Neculai Cojocaru deţinea 86,95% din firmă, în timp ce Florin Cojocaru, Nicu Valentin Cojocaru şi Adrian Vişan deţineau câte 4,35%, devenind totodată şi administratori cu puteri depline, pe o perioadă nedeterminată. Obiectul secundar de activitate a fost şi el completat, în hotărârea asociaţilor fiind menţionat faptul că administratorii urmau să acţioneze separat. Aşa cum am menţionat, ofiţerii Serviciului Rutier continuă cercetările în legătură cu accidentul de la Papa Bun, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii