Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:00 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent de poliție depistat la scurt timp după ce a primit mită de la un șofer oprit în trafic. Ce sumă de bani a cerut polițistul

ro

11 Apr, 2022 10:02 1565 Marime text
Ofițeri DGA. Foto: facebook.DGAOfițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au realizat, la data de 09.04.2022, prinderea în flagrant a unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Postul de Poliție Comunală Tărlungeni, imediat după ce acesta a primit de la un conducător auto o sumă de bani, cu titlu de mită,  pentru a nu își îndeplini atribuțiile de serviciu.

Potrivit unui comunicat al DGA, în fapt, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, agentul de poliție a pretins conducătorului auto toți banii pe care îi avea asupra sa și a primit de la acesta suma de 600 de lei în schimbul neaplicării măsurilor contravenționale pe care le constatase la regimul circulației, respectiv neacordarea de prioritate în sensul giratoriu și conducerea pe drumurile publice a  unui vehicul având termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat.

„Persoana în cauză, care are calitatea de inculpat, a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, unde, în prezent, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Totodată, procurorul de caz din cadrul unității de parchet sus-menționate a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a agentului de poliție, acesta fiind propus Tribunalului Brașov pentru arestare preventivă, iar instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - conform DGA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii