Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:39 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent şef de poliţie, campion la infracțiuni! Incredibil ce acuzații i se aduc polițistului

ro

26 Oct, 2023 08:29 1057 Marime text
Foto: DGAOfițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura centrală și SJA Bihor au desfășurat activități specifice într-o cauză penală în care, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus, la data de 25.10.2023,  punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, în vârstă de 38 de ani, care are calitatea de agent şef de poliţie în cadrul I.P.J. Bihor, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv două infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de şantaj, două infracţiuni de instigare la trafic de influenţă şi instigare la furt calificat.

Potrivit DGA, de asemenea, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, față de o altă persoană, fără calitate specială,  în vârstă de 40 de ani, domiciliată în Oradea, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi furt calificat.

„S-a reținut faptul că,  la data de 24.10.2023, agentul de poliție a cerut şi a primit, de la un martor, cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea, în care locuieşte prietenul martorului, pentru a intra şi pentru a sustrage bani dintr-un seif, apoi l-a determinat pe celălalt inculpat să pătrundă în locuinţă şi să sustragă sumele de bani/bunuri existente.
Cei doi inculpați au fost prinși în flagrant, pe timp de noapte, după sustragerea, din locuința respectivă, a sumei de 6.000 de lei și a unor bijuterii. 
Procurorii de caz au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați, urmând a fi formulată propunere de arestare preventivă.
În instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul Poliției Române“ - au mai precizat reprezentanții DGA.

 

„Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Direcția Generală Anticorupție, instituție cu atribuții pe linia prevenirii și combaterii corupției în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu celelalte structuri MAI, în cazul de față Poliția Română, acordă o importanță majoră menținerii unui climat de integritate, prin identificarea și cercetarea angajaților care încalcă legea, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilități de natură să prejudicieze imaginea ministerului“ - au mai menționat reprezentanții DGA.

Citește și: 

DGA, declarații oficiale cu privire la cazul lui Bogdan Crefelean, vicepreședinte AUR Ilfov
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii