Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Alertă în nordul județului Constanța. Mai multe case prădate de un hoț cu cagulă și mănuși (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

24 Jul, 2024 15:14 1115 Marime text
De peste o lună, un hoț intră nestingherit în curțile oamenilor, pătrunde în case și fură, cu precădere, bani și bijuterii. Umblă cu cagulă pe față, poartă mănuși și se folosește de un dispozitiv cu ultrasunete pentru a alunga animalele, in caz că îl atacă. Se pare că acționează in mai multe localități din zona Hârșova. Camerele de supraveghere ale localnicilor l-au surprins in comuna Topalu, intrând, in timpul nopților, fără a a părea că are vreo emoție, în mai multe curți din localitate. Din cauza caniculei mulți localnici își lasă ușile și ferestrele deschise. Mulți oameni nici nu iși dau seama că au fost prădați pentru că individul, care folosește uneori chiar și o mască apicolă, fură doar bani și bijuterii. Încearcă și autoturismele parcate în curți. Și de acolo a sustras dintr-un portofel lăsat în mașină câteva mii de lei, dar a lăsat 13 lei.
 
Localnicii din Topalu sunt speriați. Au ajuns in pragul revoltei pentru că, deși au făcut plângeri la poliție, hoțul nu a fost identificat încă și continuă să „opereze„ în timpul nopții. Ultima spargere a fost semnalată in noaptea de 19 spre 20 iulie. Localnicii încep să se organizeze și fac pânde. Atunci când este semnalată prezența hoțului, se mobilizează în căutarea lui.

Individul se folosește de o creangă infrunzită pe care o poartă cu el și, pentru a nu fi văzut, se oprește acoperindu-se cu ea. În urmă cu câteva zile o echipă de polițiști a ajuns la Topalu. Localnicii au aflat de la ei că hoțul, cu aceleași semnalmente, a acționat și în comuna Ciobanu, fiind inregistrat pe camerele de supraveghere. De altfel, un localnic de acolo a postat un mesaj pe o rețea de socializare.
 

„Atenție ciobăneni, cei care dormiți cu ușile deschise, porți etc, avem un hoț în comuna, umblă noaptea pe străzi cu cagulă pe cap și o masca de Albinar pe cap! Controleaza fiecare poartă sau mașina, magazin etc”, a scris Daniel Lungu, pe Facebook.


Postarea are zeci de reacții in care se confirmă prezența hoțului mascat. Umblă fără nicio teamă, prin prin curțile oamenilor, că ar putea fi prins”, comentează un localnic din Topalu.

Iar altul spune că „polițiștul din Topalu este in concediu, nici nu se strofoacă că umblă hoțul prin sat de o săptămână”.

Iar o femeie spune: „Avem camere! Am înțeles că o mașină îl aduce, îl duce, oare nu vede nimeni numărul mașinii?” Destui oameni intreabă „Unde e Poliția?”

Concluzia o trage un alt localnic: „In loc să stăm cu frică în case, bine ar fi sa ne mobilizăm să facem ceva!!!” 

UPDATE: 

IPJ Constanta a confirmat pentru Ziua de Constanta că polițiștii investighează toate mijloacele de probă și continuă cercetările in vederea identificării și prinderii suspectului.



  
 Citește și: 

Incendiu violent în localitatea Topalu, județul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii