Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 12 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada Statelor Unite ale Americii avertizează asupra unor amenințări la adresa lăcașelor de cult din România

ro

11 Oct, 2024 21:55 206 Marime text









Ambasada Statelor Unite ale Americii a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România în weekend-ul 11-13 octombrie. Ambasada îndeamnă cetățenii americani să manifeste prudență sporită în apropierea instituțiilor religioase din România în această perioadă, conform unor surse diplomatice, potrivit știripesurse.ro.

Măsuri de luat:

-Exercitați o prudență sporită și luați în considerare evitarea instituțiilor religioase în această perioadă.
-Păstrați uncomportament discret
-Fiți conștienți de împrejurimi.
-Revedeți-vă planurile personale de securitate.

Reacția MAI

În acest sens, și MAI a avut o reacție, printr-un comunicat.

„Și în acest sfârșit de săptămână, structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.
 
Astfel, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, împreună cu partenerii instituționali, se vor afla în stradă, o atenție deosebită fiind acordată zonelor în care se desfășoară ceremonii religioase, lăcașurilor de cult și locurilor cu public numeros, pentru siguranța tuturor cetățenilor.
 
Facem apel la persoanele care observă posibile încălcări ale legii să sesizeze structurile abilitate, prin numărul unic de urgență 112 sau, după caz, la cel mai apropiat echipaj al Ministerului Afacerilor Interne”, sunt precizările MAI.
 

Sărbătoare la evrei în această perioadă

În data de 11 octombrie, evreii sărbătoresc Iom Kipur ( Ziua Ispășirii).
Iom Kipur (Yom kippùr, Ziua ispășirii), este cea mai însemnată dintre cele trei mari sărbători religioase evreiești. Este o sărbătoare deosebit de sobră și austeră, care cuprinde un post absolut de 25 de ore care marchează Ziua ispășirii. În Tora este numită Yom haKippurim („Ziua ispășirilor”). Este ultima din cele zece „Yamim Noraim” („Zilele Penitenței” sau ale „temerii reverențioase”) care încep cu Anul Nou ebraic, Roș Hașana.
 
 
 
Citește și
A fost semnat contractul pentru lucrări de restaurare și reabilitare generală la Sinagoga din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii