Andreea Cristina Gabăr rămâne în arest la domiciliu, iar Andrei Cosmin Lupoae a scăpat de arestul preventiv
Andreea Cristina Gabăr rămâne în arest la domiciliu, iar Andrei Cosmin Lupoae a scăpat de arestul preventiv
03 Feb, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
2649
Marime text
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins contestaţia formulată de Andreea Cristina Gabăr, ca nefondată. De asemenea, judecătorii constănţeni au admis contestaţia: „Desfiinţează hotărârea atacată şi, rejudecând, în baza art. 242, alin. (2), raportat la art. 218 - Cod Procedură Penală, înlocuieşte măsura arestării preventive faţă inculpatul Lupoae Andrei Cosmin cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la 2.02.16 până la 2.03.16. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză“, potrivit minutei.
Astfel, Andrei Cosmin Lupoae are obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte fără permisiunea instanţei. Pe durata arestului la domiciliu, „inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martorii nominalizaţi în citativul rechizitoriului până la audierea acestora sau până la noi măsuri ale instanţei în acest sens“.
Decizia este definitivă.
Cornel Adrian Dumitriu, Andrei Cosmin Lupoaie, Andreea Cristina Gabăr, Alexandru Laurenţiu Cazacu şi Florin Nichita Florea au fost trimişi în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa.
Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, au efectuat, la mijlocul lunii octombrie 2015, 18 percheziţii domiciliare în Constanţa şi în Năvodari.
Acţiunea a vizat mai multe persoane din Constanţa, care, în perioada iulie - octombrie, s-ar fi implicat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi în efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 12 grame de substanţă vegetală, 40 de grame de substanţă pulverulentă, trei grindere, un cântar electronic, precum şi alte dispozitive pentru prepararea, porţionarea şi consumul drogurilor.
Pe baza analizei de laborator a substanţelor vegetale şi pulverulente ridicate, s-a constatat că acestea fac parte din categoria drogurilor de risc, respectiv canabis şi alpha-PVP, fiind identificate şi alte substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii