Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:44 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu renunţă! Anticorupţii din Constanţa cer o pedeapsă mai mare pentru judecătoarea Iulia Paisa

ro

18 Jun, 2015 00:00 1941 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa sunt nemulţumiţi de decizia Curţii de Apel Bacău, instanţă care a dispus achitarea Iuliei Paisa, din Judecătoria Piatra Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Faţă de Paisa, colegii judecători au mai dispus încetarea procesului penal pentru infracţiunea de fals intelectual, întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale. Cu toate acestea, Curtea de Apel Bacău a condamnat-o pe judecătoare la un an de închisoare cu suspendare condiţionată, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice (40 de acte materiale).
 
Contestaţia formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa va fi trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie a României.
 
Reamintim că, tot în prezenta cauză, Mirela Rengheş a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanei şi fals intelectual, iar Aurel Lazăr a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanei. De menţionat că instanţa a respins acţiunile civile formulate de părţile civile Ion Hîrţan, Elena Goroaia, Ana State şi Georgiana Boatcă, ca nefondate. Iulia Paisa, din Judecătoria Piatra Neamţ, a fost acuzată că şi-ar fi exercitat cu rea-credinţă atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia de judecător în cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ, la judecarea a 41 de cauze civile. Mai precis, Paisa şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos sau nu ar fi îndeplinit mai multe acte, „încălcând numeroase dispoziţii procesuale, cu scopul de a-i deposeda pe pârâţi de terenurile situate în judeţul Neamţ (o suprafaţă însumând 242.890 mp) care le aparţineau şi de a procura un avantaj patrimonial lui Aurel Lazăr“. „În acest sens, inculpata a urmărit pronunţarea sau a pronunţat în mod abuziv hotărâri netemeinice şi nelegale, menite să ţină loc de acte autentice de vânzare-cumpărare între pârâţi şi reclamantul Lazăr Aurel, având ca obiect imobilele aparţinând pârâţilor“, conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Comunicatul integral privind prezenta cauză poate fi citit accesând următorul link:
 
Judecătoarea Iulia Paisa, trimisă în judecată de procurorii DNA Constanţa

Citeşte și

Exclusiv
Judecătoarea Iulia Paisa, deferită Justiţiei de DNA Constanţa, achitată și condamnată (MINUTĂ)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii