Anul şi sutele de mii de euro de la ANR Aproape jumătate de milion de euro pentru Electroscoica Mar
Anul şi sutele de mii de euro de la ANR: Aproape jumătate de milion de euro pentru Electroscoica Mar„Cadorisită" în cursul verii trecute cu un contract de peste 450.000 de euro, fără TVA, de la Autoritatea Navală Română, Electroscoica Mar a pus, din nou, mâna pe un contract de sute de mii de euro, de la aceeaşi instituţie.
Anul acesta, ANR i-a atribuit un contract ceva mai mare, de 478.240 de euro, fără TVA. Suma, ce se ridică la aproape jumătate de milion de euro, va fi plătită de Autoritatea Navală Română în schimbul unor şalupe de supraveghere şi control. Conform anunţului de atribuire cu numărul 110638/07.07.2011, denumirea contractului este „şalupe cu corp metalic aluminiu", autoritatea contractantă fiind Autoritatea Navală Română.
Concret, este vorba despre „şalupe cu corp metalic aluminiu necesare şi specifice desfăşurării activităţii de supraveghere şi control, în îndeplinirea sarcinilor ce revin Autorităţii Navale Române, prin lege, în domeniul siguranţei navigaţiei. Şalupele trebuie să răspundă specificaţiilor din caietul de sarcini". Valoarea totală a contractului este de 478.240 de euro, iar, în urma unei licitaţii deschise, la care a participat doar Electroscoica Mar, a fost atribuit acestei firme. Criteriul de atribuire era reprezentat de oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în condiţiile în care preţul ofertei avea o pondere de 80%, iar componenta tehnică avea o pondere de 20%. Pe data de 27 iunie 20011, contractul a fost atribuit SC Electroscoica Mar SRL, din Constanţa, valoarea totală finală a acestuia fiind de 478.240 de euro, fără TVA, respectiv 1.977.235 de lei. Şalupele urmează să fie livrate de către Electroscoica Mar în Constanţa, Tulcea şi Galaţi, neexistând posibilitatea unei eventuale subcontractări.
Cine e câştigătoarea?
Firma Electroscoica Mar a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social declarat în Constanţa, pe strada Valu lui Traian, la numărul 44. Potrivit informaţiilor oferite de site-ul www.vrajitorul.eu, administratorul societăţii este Iulian Gherman, iar asociaţi sunt Dumitru Dan, Ion Enache, Ion Fătu, Iulian Gherman şi Gabriel Laurenţiu Tomoş. Obiectul de activitate al societăţii este reprezentat de „Repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor", însă, în luna martie 2011, în Monitorul Oficial al României cu numărul 1170, a fost publicat anunţul potrivit căruia obiectul de activitate a fost completat cu „2511 - fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice; 3320 - instalarea maşinilor şi echipamentelor industriale". Probabil fără nicio legătură, după aproximativ o lună, ANR făcea public anunţul de participare pentru licitaţia privind şalupele de supraveghere - contract de peste 470.000 de euro fără TVA. În anul 2009, societatea a avut o cifră de afaceri impresionantă, de 15.482.049 de lei, adică peste 154 de miliarde de lei vechi. Cu un număr mediu de salariaţi de 163, societatea a înregistrat un profit net de 3.433.560 de lei, adică peste 34 de miliarde de lei vechi. Datoriile s-au ridicat la 3.028.661 de lei, iar cheltuielile totale au fost de 11.356.563 de lei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp