Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apollo Ecoterm începe cu disponibilizări Marian Iordache - „Vor urma şi alţii"

ro

20 Oct, 2010 03:00 2301 Marime text

Un locuitor din Medgidia ne-a adus la cunoştinţă, printr-un comentariu postat pe site-ul ZIUA de Constanţa, faptul că peste 150 de persoane angajate în cadrul firmei nou-înfiinţate de Consiliul Local vor fi date afară.

„Ştiţi că va da afară de la Serviciul de Drumuri şi Infrastructură şi de la Spaţii Verzi peste 150 de persoane? Când împreună cu Ion Gana a înfiinţat SC Apollo Ecoterm SRL a spus că a desfiinţat DSP (n.r. Direcţia Servicii Publice) şi a înfiinţat noua firmă numai pentru a nu da oamenii afară de la serviciu. Cum îşi permite acum să încalce legislaţia în domeniu şi, la nici o lună de la înfiinţarea noii firme, personalul de la fostul DSP să fie dat afară? Ce protecţie socială face Marian Iordache dacă lasă pe drumuri în prag de iarnă peste 150 de familii? Ce au de spus în această privinţă consilierii PSD Vlădescu, Epure, Trifan şi Bereş, care susţin că sunt apărătorii protecţiei sociale? Ştiţi că până ieri, 30 din cei 150 de oameni vizaţi au primit deja preavizul de încetare a contractului de muncă începând cu 1 noiembrie 2010? Cei peste 150 de oameni se gândesc să protesteze spontan şi să ceară demisia lui Gana de la societatea înfiinţată de Primărie, mai precis de Iordache pentru prietenul său", se arată în comentariul postat.

Şomaj până în martie

Primarul Marian Iordache a confirmat faptul că o parte dintre angajaţii Apollo Ecoterm au primit preaviz, însă doar 24 a precizat el. Edilul din Medgidia ne-a declarat că firma Apollo Ecoterm care a preluat angajaţii Direcţiei Servicii Publice îşi direcţionează activitatea pe trei segmente: întreţinere drumuri şi căi de comunicaţii, spaţii verzi şi asigurarea energiei termice. „Bugetul local nu va putea plăti toţi angajaţii acestei societăţi, dacă în timpul iernii nu va exista activitate pe unele sectoare. De asemenea, legea nu permite disponibilizări masive de personal fără asigurarea unor drepturi şi a unor măsuri sociale. Doar 24 de angajaţi de la drumuri vor fi daţi în şomaj pe perioada sezonului rece, când nu se vor putea face lucrări, nici vorbă de 150 de persoane. Este vorba deci despre un procent de 10% pentru că Apollo Ecoterm are în total 234 de angajaţi", a afirmat Marian Iordache, precizând că şomajul va dura până în luna martie, când vor fi reluate cel mai probabil lucrările de plombare şi întreţinere a drumurilor.

Întrebat dacă şi alţi angajaţi în afara celor 24 vor fi daţi în şomaj, primarul municipiului Medgidia a spus că există această ipoteză, dacă nu vor exista lucrări de efectuat. „Dacă nu va fi de lucru, vor mai urma şi alte persoane. Aceşti oameni prestează o activitate către Primărie, iar dacă activitatea nu este prestată, nu pot fi plătiţi. Este ilegal", a conchis primarul Marian Iordache. Cu alte cuvinte, angajaţii de la Servicii Publice au scăpat de restructurarea prevăzută de OUG 63/2010, nu însă şi de concedierea din lipsă de activitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bravo,felicitari! 20 Oct, 2010 20:02 Nu ma asteptam ca in urma unui comentariu acest ziar sa ia atitudine si sa ne informeze despre realitatea celor scrise de cititori. Felicitari acestui ziar pe care nu am sa-l mai evit niciodata. Sunteti profesionisti.Asa vrem sa ni se spuna realitatea,presa sa fie impartiala. Felicitari ziaristilor de la acest ziar.