Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 500 de metri de plase şi 51 de kilograme de peşte confiscate

ro

06 Jun, 2013 00:00 843 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru persoane care transportau într-un sac de rafie, respectiv cu un autoturism, 7 plase de pescuit, în lungime de 461 metri, şi cantitatea de 51 de kilograme de peşte fără documente justificative.

În data de 4 iunie, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au acţionat în zona lacului Ceamurlia din judeţul Tulcea, unde i-au identificat pe B.T.G., de 29 de ani, şi pe N.I., de 51 de ani, în timp ce transportau şase plase monofilament, o plasă din aţă şi cantitatea de 13 kilograme de peşte. În aceeaşi zi, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia 1310, în care se aflau E.S., de 39 de ani, şi T.L.I., de 31 de ani.
În autoturism a fost găsită cantitatea de 38 de kilograme de peşte, pentru care cele două persoane nu posedau documente justificative pentru marfa transportată.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, în lungime de 461 de metri, iar cantitatea de 51 de kilograme de peşte, evaluată la 142,8 lei, a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Cei patru bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Tulcea, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”, „deţinere şi utilizare a plaselor tip monofilament” şi „deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii