Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 19 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Argeş Peste 70 de turişti evacuaţi din zona Vârfului Moldoveanu

ro

18 Aug, 2024 22:00 228 Marime text
Sursă fotp: ISU Argeș
 
  • Autorităţile au evacuat, duminică, 76 de turişti rămaşi blocaţi în zona Vârfului Moldoveanu din Masivul Făgăraş, după ruperea unui drum de acces.

Autorităţile au evacuat, duminică, 76 de turişti rămaşi blocaţi în zona Vârfului Moldoveanu din Masivul Făgăraş, după ruperea unui drum de acces, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

„Ultimele persoane au fost transportate, în siguranţă, în municipiul Curtea de Argeş, de către microbuzul Secţiei de Pompieri Costeşti. În total, 76 de oameni au fost coborâţi, pe parcursul zilei, de pe traseul Moldoveanu”, se precizează într-o informare transmisă de ISU Argeş.


Conform aceleiaşi surse, misiunea, la care au luat parte salvamontişti, pompieri şi jandarmi montani, a fost una dificilă, îngreunată de terenul accidentat.

Drumul de acces spre Vârful Moldoveanu din Masivul Făgăraş a fost rupt de o viitură, a anunţat, în cursul dimineţii, Serviciul Public Salvamont Argeş.

„Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea este rupt la 5 kilometri în amonte de confluenţa cu Zarna! Vă rugăm să renunţaţi la toate planurile de acces spre Moldoveanu”, se preciza într-o informare transmisă de Salvamont Argeş.


Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf montan din România (2.544 de metri), reprezintă pe timpul verii un punct de atracţie pentru un număr foarte mare de turişti, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Argeș: Mai multe persoane au rămas blocate după ruperea drumului de acces spre Vârful Moldoveanu 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii