Arhiepiscopia Tomisului, evacuată din clădirea în care depozita vinul din Culmea (video)
Arhiepiscopia Tomisului, evacuată din clădirea în care depozita vinul din Culmea (video)
26 Jan, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
4985
Marime text
Într-o clădire, Arhiepiscopia Tomisului depozita vin, iar paza acestuia este asigurată de către agenţi angajaţi de Arhiepiscopie
Arhiepiscopia Tomisului a fost evacuată din depozitul de vinuri din satul Culmea, la solicitarea lui Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa la data de 18 noiembrie 2015. O lună mai târziu, instanţa de judecată a admis cererea de chemare în judecată formulată de Niculae Marghiol (reprezentat de avocatul Stere Beca), în contradictoriu cu Arhiepiscopia Tomisului. Pe cale de consecinţă, Judecătoria Constanţa a dispus evacuarea Arhiepiscopiei dintr-o clădire amplasată în Ferma 17, sat Culmea, oraş Ovidiu. Decizia a fost atacată de reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului la instanţa superioară, respectiv Tribunalul Constanţa, care a stabilit primul termen al dosarului pentru data de 18 februarie.
Prin cererea de chemare în judecată înregistrată la data de 18.11.2015 sub numărul de dosar 28689/212/2015, reclamantul Niculae Marghiol a solicitat instanţei ca, prin hotărârea judecătorească pe care o va pronunţa, să dispună evacuarea pârâtei Arhiepiscopia Tomisului din imobilul situat în oraşul Ovidiu, sat Culmea, Ferma nr. 17 (teren şi clădirile C13, C12, C2 şi C6).
În motivarea în fapt a cererii, Niculae Marghiol a arătat că între părţi s-a încheiat un contract de locaţiune, în data de 7.09.2012, în temeiul căruia i-a asigurat Arhiepiscopiei Tomisului folosinţa imobilului situat în oraşul Ovidiu, sat Culmea, Ferma nr. 17. După împlinirea termenului contractual, prin actul adiţional nr. 1/20.03.2013, părţile au prelungit durata contractului, până la data de 19.06.2013, iar din acel moment a operat tacita relocaţiune.
Întrucât Arhiepiscopia Tomisului a continuat să ocupe imobilul dat în folosinţă şi să plătească chiria aferentă, Niculae Marghiol a învederat că a procedat la denunţarea contractului printr-o notificare adresată locatarului, care constituie, în acelaşi timp, notificare de evacuare a imobilului, însă Arhiepiscopia Tomisului nu ar fi înţeles să elibereze spaţiul, deşi s-a împlinit termenul de preaviz de 30 de zile.
De partea cealaltă, Arhiepiscopia Tomisului a solicitat Judecătoriei Constanţa respingerea cererii de evacuare, ca neîntemeiată.
În final, instanţa a reţinut, printre altele, că respectivul contract de locaţiune încheiat între părţi a încetat prin denunţare unilaterală la împlinirea termenului de preaviz de 30 de zile.
Cu toate acestea, se mai arată în documentele judecătorilor, Arhiepiscopia Tomisului exercită în continuare folosinţa asupra terenului şi construcţiilor aparţinând reclamantului, aspect necontestat de părţi şi susţinut de procesul-verbal încheiat în data de 9.12.2015, din conţinutul căruia se desprinde concluzia în acord cu care Arhiepiscopia Tomisului se foloseşte de depozitul nr. 2 al fermei nr. 17 din satul Culmea pentru a depozita vin, iar paza vinului este asigurată de către agenţi de pază angajaţi de Arhiepiscopia Tomisului.
„Instanţa apreciază că pârâta (n.r. Arhiepiscopia Tomisului) nesocoteşte grav dreptul de proprietate al reclamantului (n.r. Niculae Marghiol) asupra bunului imobil sus-menţionat, exercitând în mod abuziv, fără drept, posesia şi folosinţa asupra sa, restrângându-i reclamantului dreptul de folosinţă asupra imobilului proprietate personală. Faţă de considerentele ce preced, având în vedere dezacordul reclamantului ca pârâta să ocupe imobilul, refuzul pârâtei de a părăsi spaţiul şi inexistenţa unui titlu locativ al acesteia care să îi confere exerciţiul prerogativei folosinţei, instanţa va admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Marghiol Niculae, în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului, şi va dispune evacuarea pârâtei din imobilul situat în oraşul Ovidiu, sat Ferma nr. 17“, se mai arată în motivarea Judecătoriei Constanţa.
Aşa cum arătam şi mai sus, decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Tribunalul Constanţa de Arhiepiscopia Tomisului. Primul termen a fost stabilit pentru data de 18 februarie.
Un amplu reportaj despre această fermă poate fi urmărit mai jos
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii