Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata Salvarii din Canada pangareste Constanta

ro

01 Mar, 2003 00:00 1537 Marime text

Terminalele de containere din port sunt asaltate de gunoaie aduse din strainatate

In terminalul de containere de la Umex a fost descoperit un container plin cu imbracaminte depreciata * Marfa a fost trimisa de Armata Salvarii din Montreal * Beneficiarul este o firma din localitatea Ludus * Containerul se afla pe lista consemnelor celor de la Politia de Frontiera * Armata Salvarii ascunde multe secrete dubioase mai ales ca este in stransa colaborare cu cei de la UNICEF * Cautand containerul cu pricina, am avut surpriza sa aflam de existenta unui alt container in care au fost gasite tigari de contrabanda #

Un comunicat de presa remis, ieri, redactiei noastre, de catre Oficiul pentru Protectia Consumatorului scotea in evidenta faptul ca in terminalul de containere al societatii comerciale "Umex", cu sediul in Portul Constanta, a fost descoperit un container care continea aproximativ 23 de tone de material textil, declarat ca imbracaminte la mana a doua. Inspectorii OPC, impreuna cu reprezentantii Vamei Constanta, au procedat la desigilarea containerului cu pricina, constatand ca marfa din interiorul acestuia era improprie folosirii ca articole de imbracaminte. Textilele erau in mare parte murdare, aproape putrezite si rupte neputand fi folosite la purtat. Pe langa acest aspect, printre obiectele super uzate de imbracaminte se aflau si importante cantitati de lenjerie intima feminina si masculina, tot la mana a doua. Conform legislatiei in vigoare, importul de lenjerie intima uzata este strict interzis. In acest caz, lenjeria intima se afla amestecata cu obiecte de imbracaminte pentru copii. Containerul cu pricina, inregistrat cu numarul HLXU 600479-3, continea 63 de baloti a cate 380 de kilograme fiecare. Marfa era destinata societatii comerciale "Antract-Com Ludus" SRL din judetul Mures. Expeditorul este o organizatie din Canada care a fost mult mediatizata in mediile organizatiilor non profit din Romania si din strainatate. Marfa a fost adusa in Romania cu ajutorul navei port container "Bernard A", fiind incarcata la bordul acesteia in Portul Halifax din Canada. Organizatia care a trimis in Romania acest container cu gunoaie este denumita "The Salvation Army"(Armata Salvarii) din Montreal-Canada si colaboreaza strans cu un renumit centru de reciclare din acelasi oras. Se stie ca Montrealul este vestit in lumea intreaga pentru interesul manifestat de comunitatea pentru reciclarea reziduurilor si a bunurilor de larg consum iesite din uz. Dar, din pacate, "Armata Salvarii" mai este asociata si cu o grupare religioasa asemanatoare sectelor care, chipurile, isi ajuta adeptii sau enoriasi in diferite moduri prin care insa se spala si multi bani murdari. In stransa legatura este si cu cei din UNICEF, organizatie in spatele careia au fost aruncate mai demult acuzatii care mai de care mai uimitoare si care ar fi vizat rulari de bani murdari sau trafic cu copii. Probabil ca din aceste motive containerul respectiv a fost dat in consemn politistilor de frontiera din Constanta, acestia fiind de fapt artizanii retinerii si controlului amanuntit a continutului acestuia.

Unde dai si unde crapa

Prezenta containerului cu pricina in Romania este nejustificata mai ales prin continutul acestuia. De fata la inspectia continutului containerului, au fost prezenti si reprezentantii firmei din Ludusi. Acestia, cu toate ca li s-a oferit ocazia sa sorteze obiectele de imbracaminte de lenjeriile intime, au renuntat pana la urma la marfa, luand decizia sa returneze containerul Armatei Salvarii din Canada. Deocamdata, nu se stie cine va suporta cheltuielile de transport a containerului pana in Canada, partea romana considerand ca aceasta cheltuiala ar trebui sa fie pusa in seama canadienilor care au trimis o marfa improprie folosintei. Dorind sa fotografieze containerul si continutul acestuia, reporterii nostri s-au deplasat la terminalul societatii "Umex", unde au cerut relatii mai amanuntite legate de acest transport. Probabil dintr-o confuzie, lucratorii terminalului ne-au aratat un alt container, cu nr. HLXU 616930 care fusese desigilat in aceeasi zi cu cel mentionat mai devreme. Din pacate, cel pe care l-au vazut reporterii nostri continuse, pe langa o insemnata cantitate de textile la mana a doua, si cateva zeci de baxuri de tigari marca "Malboro". Lucratorii din terminal au spus ca la deschiderea acestui container au fost prezenti politisti si vamesi si ca tigarile ar fi fost confiscate de acestia. Dandu-si seama ca reporterii doreau sa vada cu totul si totul alt container, acestia au amutit brusc, dandu-si seama probabil ca au facut o gafa fenomenala divulgand un secret. Asa ne-am dat seama ca de fapt, marile capturi se pare ca sunt trecute sub tacere si ca poturile grase sunt dijmuite rapid de micile grupuri care cunosc foarte bine miscarile de prin Portul Constanta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii