Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atentie la hotii de buzunare!

ro

25 Sep, 2009 02:46 1662 Marime text

cap_3.jpg„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii" continuă cu prevenirea furturilor din buzunare şi din poşete. Poliţiştii s-au deplasat în mai multe zone din oraş şi din judeţ, le-au oferit sfaturi şi le-au împărţit pliante cu informaţii constănţenilor.

Sfaturi utile

Pentru a nu cădea pradă hoţilor de buzunare, fiecare dintre noi trebuie să fie „paznicul" propriilor bunuri, manifestând atenţie sporită atunci când deţinem bani, bijuterii sau alte valori asupra noastră. Poliţiştii vă recomandă să purtaţi portofelul într-un buzunar interior, să nu ţineţi sume mari de bani la dumneavoastră, să anunţaţi imediat banca emitentă în cazul în care v-a fost sustras cardul, să nu lăsaţi niciodată geanta nesupravegheată, să nu luaţi cu dumneavoastră paşaportul decât dacă aveţi nevoie şi să nu ţineţi telefonul mobil la vedere. În cazul în care deveniţi victimă sau martor al unei infracţiuni, reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului - înălţime, trăsăturile feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţile în vorbire sau comportament - şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia, la numărul de urgenţă 112, pe cât posibil chiar de la locul producerii faptei!

prevenire_1.jpgIndicii pentru a-i recunoaşte pe hoţi

Hoţii de buzunare se îmbracă, de regulă, curat, chiar elegant, pentru a nu atrage atenţia şi a poza în cetăţeni onorabili. Cei care acţionează în grup îşi fac semne discrete între ei, iar la apropierea mijlocului de transport se răspândesc într-o anumită ordine, în raport cu sarcina pe care o are fiecare. De obicei, unul provoacă înghesuiala, altul sustrage portofelul, iar altul, plasat în spatele acestuia, primeşte obiectul sustras. Dacă victima sesizează furtul, cel care a primit portofelul îl va arunca imediat, indiferent că se află în autobuz, pe stradă sau în magazin. Alt element de identificare este argoul. Un limbaj „colorat" atrage atenţia imediat.

Implementare

În oraş, poliţiştii Secţiei 1 şi ai Secţiei 5 au fost prezenţi în incinta complexelor comerciale „Tomis II" şi „Unirii", a pieţelor Abator şi km 4-5 şi în zona CET. ar În judeţ, au fost desfăşurate activităţi de către poliţiştii din Costineşti, Băneasa, Negru-Vodă şi Ovidiu.

{mos_ri:hoti de buzunare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii