Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atentie! Materiale explozive (video)

ro

22 Sep, 2009 03:27 2750 Marime text

genisti.jpgExplozie de proporţii, week-end-ul trecut, în localitatea constănţeană Murfatlar, unde pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea" au distrus aproape o sută de piese de muniţie.

Norul de praf ridicat la câţiva metri înălţime în poligonul Unităţii Militare din Murfatlar anunţa finalizarea misiunii de distrugere a muniţiei neexplodate, descoperită în ultimele trei luni, la Constanţa. De la cartuşe de infanterie, proiectile şi grenade, pirotehniştii au reuşit să adune, din diverse locuri din oraş, un adevărat arsenal. Pirotehniştii ISU au detonat, fără probleme, 88 de piese de muniţie: 55 de cartuşe de infanterie de diferite calibre, 21 de proiectile de artilerie de diferite calibre, şase proiectile de calibru 77 mm, un singur proiectil de artilerie cumulativ cu viteză lentă de rotaţie, două focoase pentru proiectil de calibru 57 mm şi trei grenade defensive de mână. Specialiştii ISU au manipulat cu atenţie muniţia neexplodată, au aşezat-o într-o groapă de pământ amenajată, împreună cu o cantitate de material exploziv, apoi au detonat arsenalul. Misiunea de distrugere a muniţiei asanate a fost executată de către maistru militar Horaţiu Constantin, sg. maj. Laurenţiu Sfinteş, sg. maj. Nicolae Crăciun şi sg. maj. Iulian Pândici, sub coordonarea mr. Mircea Iliescu.

  

În urmă cu câteva luni, pirotehniştii ISU au realizat cea mai importantă descoperire de muniţie din acest an. 37 de proiectile de artilerie, 12 grenade de mână defensive şi 33 cartuşe de infanterie de calibru 5,6 mm, descoperite în decurs de doar 24 de ore, în două localităţi constănţene distincte, au fost distruse de către pirotehniştii ISU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii