Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat grav rănit după ce a căzut de pe o stâncă în Râul Bicaz

ro

07 Jul, 2024 21:57 234 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: ISU NeamțUn bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de pe o stâncă în Răul Bicaz. Potrivit ISU Neamț accidentul a avut loc în zona tarabelor cu produse artizanale din Cheile Bicazului/. 

„La ora 18:52, prin apel la 112, Dispeceratul Integrat ISU-SAJ Neamț a fost înștiințat despre faptul că, în zona tarabelor cu produse artizanale din Cheile Bicazului, o persoană a căzut de pe o stâncă în râul Bicaz.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială complexă pentru intervenție), de la Serviciul de ambulanță Neamț (o ambulanță cu medic tip C de la Stația Piatra Neamț și o ambulanță tip B de la Substația Bicaz) și de la Serviciul voluntar pentru situații de urgență Bicaz Chei (o autospecială de stingere). De asemenea, de la Punctul de Operare Aeromedicală Brașov a fost alocat un elicopter SMURD care s-a deplasat la locul evenimentului“ - au mai precizat reprezentanții ISU Neamț. 

Ajunse la locul indicat, echipajele de la ambulanță și serviciul voluntar au găsit o persoană  de sex masculin, inconșteintă, căzută în albia râului Bicaz de la o înălțime de aproximativ 6-7 m.

„Echipajul medical a constatat că aceasta prezintă multiple traumatisme și necesită transportul la o unitate spitalicească. 
Cu ajutorul tărgii lopată, s-a acționat pentru evacuarea victimei din mediul ostil. Bărbatul, cu vârsta de 51 de ani, a fost preluat de ambulanța SAJ tip C și transportat în zona carierei de piatră din localitatea Bicaz Chei unde a fost predat echipajului de pe elicopter, care a transportat victima la UPU Brașov“ - au mai precizat reprezentanții ISU Neamț.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii