Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barlogul diavolului

ro

28 Oct, 2003 00:00 2636 Marime text

Barlogurile satanistilor isi deconspira secretele

Dupa "cucerirea" cazematelor de pe malul Portului Constanta, satanistii au asaltat cladirile abandonate din oras * O cladire neterminata, care fusese proiectata pentru a adaposti o policlinica particulara, prezinta urme certe ale prezentei satanistilor * Texte ciudate, simboluri si inscriptii sataniste acopera aproape 70 la suta din zidurile cladirii * Locuitorii din zona spun ca pana si hotilor de materiale de constructie le este teama sa patrunda noaptea in cladire

Dupa ce, in urma cu o luna, am facut o incursiune prin cazematele ramase din timpul razboiului de-a lungul malului Portului Constanta, ne-am aventurat intr-un alt loc de intalnire al satanistilor. E vorba de o cladire abandonata, situata pe strada Dezrobirii, langa piata "Voiosul Marinar", cunoscuta in anumite medii ca loc de intalnire al satanistilor. In cartier, toata lumea vorbeste pe soptite ca in cladirea abandonata s-ar fi intors satanistii care aveau acolo intalniri regulate inca inainte de anul 1995. In acea perioada, erau cunoscuti sub numele de "Blonzii".

Satana isi recheama adeptii

E vorba de nucleul bucurestean al satanistilor toxicomani de la Gara de Nord, care au migrat la Constanta, ajutati fiind de doi satanisti locali. Ei au reusit sa coopteze mai multi tineri constanteni, in special elevi, pe fondul vanzarii si consumului de droguri. Printre cei racolati la acea vreme s-au numarat Horatiu Pintilie, fratele sau, Tiberiu, si Cristinel Andronache, toti fara ocupatie. Sub influenta substantelor halucinogene, cei trei au savarsit doua crime abominabile pe datele de 3 si 8 mai 1995. Ei i-au omorat cu sadism si dupa un ritual specific pe Traian Ionescu, de 44 de ani, din Constanta, si pe Marcu Vancea, de 55 de ani, din Garliciu. Simbolurile scrijelite pe corpurile victimelor, declaratiile autorilor si obiectele gasite la domiciliile celor trei au dovedit ca ucigasii erau adeptii cultului satanist.Anchetele demarate de autoritati au demonstrat ca, in Constanta, satanistii se intruneau in mai multe locatii situate in perimetrul cartierelor Tomis Nord, Inel II, pe plaja "Modern" - la movila de pamant -, in cazematele ramase din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar judet, in special la cimitirul din Cernavoda, la cavoul familiei Farmache. Ultimele noastre investigatii in acest domeniu au scos la iveala faptul ca practicantii cultului satanist au inceput sa se intoarca, discret, in vechile barloguri. Reporterii cotidianului ZIUA de Constanta au gasit, nu cu mult timp in urma, in marea cazemata situata pe malul Portului Constanta, in dreptul restaurantului "Albatros", semne recente ale ritualurilor specifice: o tigva de vita, acoperita cu ceara de lumanare, desene de cranii umane si texte ciudate. Pe pardoseala se aflau resturi de lumanari si brichete topite, carpe arse si sticle sparte.

Ruine si marturii

Pe strada Dezrobirii, in apropiere de piata "Voiosul Marinar", se afla o constructie masiva, neterminata, cu doua etaje. Cladirea a fost construita imediat dupa 1990, lucrarile fiind efectuate in proportie de 80 la suta. Din terte motive, probabil financiare, constructia a fost abandonata. Se pare ca acolo urma sa functioneze o policlinica particulara. De mai mult de zece ani, cladirea a ramas parasita si nepazita. Pentru a verifica zvonurile conform carora in acest stabiliment au fost reluate ritualurile sataniste am efectuat o documentare la fata locului. Aproape imediat cum am intrat in cladire, am fost socati de sumedenia de desene si inscriptii scrijelite pe pereti. Daca la parter textele si desenele se limitau la lucruri "nevinovate", de genul "Dupa blocuri suntem noi, fetele din Inel II", pe masura ce urcam pe scara de acces spre primul etaj si apoi la al doilea, am inceput sa gasim inscriptii cu caracter satanist. Chiar pe scara, pe unul dintre pereti ne-a intampinat un mesaj menit, probabil, sa infricoseze neavenitii si care tinea sa indice destinatia locului respectiv: "Bun venit in casa diavolului!", si mai departe: "Aici intra cine vrea si iese cine poate"! Chiar langa aceste texte am gasit un desen lugubru, cu o faptura cu coarne si aripi care tinea in mana o secure. Deasupra umarului drept era inscriptionat numarul Fiarei 666, iar deasupra celui stang, numele "Satana". La etajele superioare am identificat si fotografiat multe astfel de desene cu pentagrame, cruci intoarse, 666, capete de mort, pumnale, desene pornografice sau capul de tap, adorat dintotdeauna de satanisti. La etajul doi am gasit urmele unui foc recent, langa un perete pe care erau desenati cu carbune trei demoni, cu un "altar" improvizat din doua placi de BCA. Pe peretii cladirii nu erau numai inscriptii sataniste. Ba chiar am gasit mesaje prin care satanistii aerau admonestati, besteliti, injurati de alti vizitatori ai casei parasite. Cel mai surprinzator a fost insa sa descoperim in aceasta "Casa a diavolului" pe un perete, partial acoperit de un morman de BCA, desenul unei sfinte in atitudine de rugaciune si textul: "Ma rog la tine Domnul Dumnezeul meu ai mila si ajuta-i pe saraci, iar celor bogati da-le milostenie". Atat in camerele mari ale cladirii, cat si in nisele din colturi care ar fi urmat sa serveasca, probabil, drept toalete: boarfe, sticle, pachete goale de tigari, doi pantofi eleganti de dama.

Si hotilor le este teama

Ne-am incumetat sa coboram si in subsolul cladirii. Din cauza intunericului si a aerului greu si aproape de nerespirat, am ajuns cu destula dificultate intr-o camera mica, ce avea toti peretii innegriti de fum, semn ca acolo se facea focul frecvent. Cum lumina lanternelor noastre nu era suficienta, mare parte din ea fiind absorbita de negrul funinginii compacte care acoperea atat tavanul, cat si peretii incaperii, am reusit sa identificam o singura inscriptie sub negreala ce acoperea pereti: "Rock". Sub talpile bocancilor am strivit doua seringi din plastic, fara ace, care zaceau aruncate printre resturile si gunoaiele care dominau subsolul, semn ca acolo se intamplau si alte chestii. Dupa ce am iesit din cotloanele cladirii investigate de noi, am incercat sa aflam mai multe si de la trecatori. Unul dintre acestia, un batran care scormoneste prin gunoaiele cartierului si care locuieste in apropiere, ne-a spus ca stia de multa vreme ca acea cladire ar fi bantuita, ca in unele nopti a auzit zgomote ce semanau cu niste "zumzete infundate". Batranul ne-a spus ca, din acelasi motiv, hotii nu au reusit sa sustraga inca materialele de constructie aflate din abundenta in incinta cladirii nepazite, acestora fiindu-le teama sa vina si sa fure in timpul noptii. Batranul avea dreptate in aceasta privinta deoarece am putut si noi constata faptul ca tone de BCA - material de constructie destul de scump si, in general, foarte cautat de hoti - zaceau imprastiate prin toate spatiile cladirii, iar de pazit nu mai pazeste nimeni de ani de zile. Aceste argumente, zicem noi, sunt destul de suficiente pentru a intari banuiala ca in locul respectiv se petrec intr-adevar lucruri ciudate, ce pot fi puse in seama reluarii activitatii oculte a grupurilor de practicanti ai satanismului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii