Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bataie pentru casa

ro

28 Oct, 2002 00:00 1078 Marime text

Maria Stefancu este victima unor inscenari care au ca scop sa o determine sa isi paraseasca locuinta

Un vecin cu bani incearca sa o scoata din apartament, este parerea Mariei Stefancu * Casa este a RAEDPP, iar Leonard Bodanga ar intentiona sa o cumpere, dar il impiedica batrana, ce are contract pana in 2004 * El a venit in vizita de mai multe ori, impreuna cu doua femei, care au pretins ca sunt de la Primarie, dar nu au prezentat nici un act * Ultima data, ele au fost insotite de un gardian public, dupa ce venisera cu un barbat care a facut fotografii inauntru, fara sa ceara permisiunea titularului * Femeia s-a adresat Politiei, dar fara rezultat

O femeie din Constanta pretinde ca este victima unui complot prin care se incearca scoaterea ei din locuinta. Maria Stefancu sta intr-o locuinta ce se afla in proprietatea RAEDPP, pe strada Revolutiei nr. 14, etaj I, apartament 13. In cele doua camere, impreuna cu Maria Stefancu, in varsta de 57 de ani, locuiesc doua fiice ale ei, impreuna cu trei nepoti minori. Batrana ne-a declarat ca un vecin de-al ei, Leonard Bodanga, recurge la tot felul de tertipuri pentru a o determina sa plece din locuinta, pentru ca apoi el sa o cumpere. Maria Stefancu afirma ca vecinul ei este interesat de cele doua camere deoarece el detine deja o locuinta la acelasi etaj si vrea ca din cele doua apartamente sa faca unul mai mare. "El vrea sa ma scoata de aici, ca sa cumpere el, dar nu poate, pentru ca eu am contract pana in 2004 si am platit chiria la zi", se apara femeia. Tot ea afirma ca, in acelasi imobil, la etajul superior, locuieste fratele lui Bodanga, Radu Florea. Conform spuselor ei, cei doi i-au propus mai intai un schimb de locuinta. "In luna februarie, mi-au zis daca vreau sa ma mut pe strada Muzeelor nr. 15, in locul lui Sorin Soare. Dar ei voiau sa ma mut fara acte", a spus femeia. Batrana nu a acceptat schimbul si apoi avea sa inteleaga ca a procedat corect: "Cand am fost la RAEDPP, mi-au spus ca, daca ma mutam, pierdeam casa". In luna august, Leonard Bodanga i-a propus femeii alt schimb, cu o casa, in Cumpana, Ovidiu sau Palas, dar ea a refuzat si de aceasta data.

Vizite nedorite

Maria Stefancu sustine ca, pe data de 5 octombrie, a primit o vizita ciudata. "Au venit doua doamne care au spus ca sunt de la Primarie, dar nu mi-au aratat nici un act", isi aminteste femeia. Maria Stefancu nu a vrut sa le lase sa intre, dar "ele au dat buzna inauntru", spunand ca au primit o reclamatie anonima, in care se spune ca nu are grija de locuinta si ca a transformat-o intr-o "cocina". Cele doua femei au spus ca revin a doua zi. Batrana povesteste ca a doua zi i s-a pus la cale o inscenare. "Leonard m-a chemat in apartamentul lui, sa ma vrajeasca. Mi-a spus ca mai avem de platit 34 de milioane de lei la apa si ca ar fi mai bine sa ma mut in alta parte, cum spune el, ca sa scap si de datorie. Eu am refuzat, dar in acest timp, cele doua femei, care spuneau ca sunt de la Primarie, au intrat la mine impreuna cu un barbat. El a facut poze in toata casa, fara sa imi ceara voie". In ziua urmatoare, Maria Stefancu a mers la Politie, pentru a depune plangere impotriva celor care intrasera cu forta in casa ei. Femeia ne-a declarat ca a mers in audienta la unul dintre adjunctii comandantului Jipa, care i-a spus ca este beata si ca trebuie sa plece acasa. In timp ce Maria Stefancu se afla la Politie, cele doua femei au vizitat-o din nou, in timp ce acasa se afla numai nepoata ei. De aceasta data, ele erau insotite de un gardian public. Dupa toate aceste sicane, femeia nu stie ce sa mai faca. Ei ii este teama ca Leonard Bodanga va reusi sa dovedeasca, prin relatiile lui, ca apartamentul nu este pastrat intr-o stare corespunzatoare. "El este patron, are o pizzerie in Piata Ovidiu si are bani, ca a muncit in Germania", se plange Maria Stefancu. Cat despre starea locuintei, batrana ne-a spus ca singura problema o reprezinta acoperisul stricat, dar asta este din cauza fratelui lui Leonard, care locuieste in apartamentul de deasupra si care, iarna, sparge acolo lemne. Mai mult, la etajul superior nu se poate urca, am incercat si noi, pentru ca Radu Florea tine acolo mai multi caini. Maria Stefancu asteapta sa vada ce se va mai intampla, dar spera ca vecinul ei nu va reusi sa o dea afara, pentru ca ar fi ilegal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii