Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Batrani spulberati pe trecerea de pietoni

ro

19 Sep, 2009 02:22 1562 Marime text

Chiar şi traversatul regulamentar pe trecerea de pietoni a devenit un sport extrem pentru pietonii constănţeni. Doi bătrâni au ajuns la spital cu multiple leziuni, după ce au fost spulberaţi pe zebră de doi conducători auto care au ignorat regulile de circulaţie. Cele două accidente parcă trase la indigo s-au petrecut în cursul zilei de joi, la un interval de şase ore între ele, pe acelaşi bulevard constănţean.

Ora 10.30, partea dreaptă a bulevardului Mamaia

Primul eveniment rutier s-a produs în cursul dimineţii şi are în prim plan o pensionară în vârstă 70 de ani. Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, Floarea Lache, în vârstă de 70 de ani, din Constanţa, s-a angajat în traversarea bulevardului Mamaia pe la trecerea de pietoni din Zona Delfinariu, însă marcajul transversal nu l-a împiedicat pe şoferul unui autoturism Daewoo Cielo, înmatriculat CT 35 GEL, să o dărâme pe bătrână ca pe o popică. Femeia a ajuns la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean cu un traumatism la gamba stângă, iar medicii spun că se află în afara oricărui pericol. Poliţiştii de la Rutieră au deschis o anchetă, iar şoferul vinovat de producerea accidentului rutier, Vasile Crăciun, în vârstă de 31 de ani, din localitatea constănţeană Seimeni, este cercetat penal în stare de libertate.

Ora 17.30, partea stângă a bulevardului Mamaia

Câteva ore mai târziu, pe partea cealaltă a bulevardului Mamaia, victimă a inconştienţei la volan a căzut un alt pensionar în vârstă de 61 de ani, Tascu Beiuc. Bătrânul traversa liniştit pe la trecerea de la RATC, zona Mamaia Festival (situată la intare în staţiune), când a fost lovit în plin de un autoturism marca Fiat, înmatriculat B 68225, condus de

Ozden Cherim, în vârstă de 57 de ani, din Constanţa. Bărbatul a făcut abstracţie de culoare verde a semaforului, precum şi de prezenţa pensionarului care se chinuia să ajungă pe partea cealaltă şi şi-a croit drum îndepărtând cu nonşalanţă „obstacolul uman". Victima a fost transportată cu ambulanţa la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, unde medicii i-au acordat îngrijiri medicale pentru un traumatism cranio-cerebral şi un politraumatism prin accident rutier. Şoferul implicat în accident s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate. Poliţiştii de la Rutieră cercetează circumstanţele producerii accidentului de circulaţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii