Bilanţ de activitate al poliţiştilor de la Crimă Organizată
Bilanţ de activitate al poliţiştilor de la Crimă OrganizatăÎn această perioadă au fost organizate şi executate 62 de acţiuni, în cadrul cărora au fost controlate şi legitimate 1.216 persoane, au fost controlate 34 de societăţi comerciale şi 137 de autoturisme, s-au efectuat 38 de percheziţii domiciliare şi 96 de percheziţii informatice.
De asemenea, au fost constatate 296 de infracţiuni privind traficul cu fiinţe umane, comerţul electronic, criminalitatea informatică, traficul şi consumul ilicit de droguri, operaţiunile ilicite cu substanţe psihoactive şi criminalitatea organizată.
Sub coordonarea procurorilor DIICOT, poliţiştii au întocmit 124 de dosare penale, în care sunt cercetate 377 persoane, din care 169 au calitatea de învinuit/inculpat, iar pentru un număr de 29 dintre aceştia s-a luat măsura reţinerii sau a arestării preventive.
Totodată, în perioada analizată, poliţiştii au confiscat 3.500 de grame de metamfetamină (MDMA), 10.468 de grame de canabis, 70 de grame de haşiş, 750 de comprimate de Ecstasy, 6 grame de cocaină, 2.500 de plicuri cu substanţe etnobotanice şi 316.000 de ţigarete, în valoare totală de 602.000 de euro.
Principala prioritate a acţiunilor desfăşurate în această perioadă s-a axat pe combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi substanţe psihoactive, fapt pentru care în această perioadă au fost organizate un număr de 36 de acţiuni cu efective lărgite, ocazionate de evenimentele desfăşurate cu precădere în staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Costineşti, având ca rezultat prinderea în flagrant a 76 de persoane care deţineau sau comercializau droguri de risc şi mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive.
În concluzie, se observă o creştere de 27,2%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în ceea ce priveşte numărul infracţiunilor constatate şi o creştere de 47,7% a numărului persoanelor cercetate. Ponderea inculpaţilor în acest gen de fapte o constituie tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 30 ani, iar în funcţie de domiciliul persoanelor, mare parte provin din Constanţa şi Bucureşti.
După locul depistării, se constată că staţiunea Mamaia, cât şi zona litorală a oraşului Năvodari înregistrează cea mai importantă situaţie operativă de gen, iar cele mai multe infracţiuni au fost constatate cu ocazia festivalurilor muzicale „The Mision" şi „Sunwaves".
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp