Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanț negru pe litoral! Cinci persoane au murit înecate în ultima săptămână în județul Constanța

ro

24 Jul, 2024 11:56 294 Marime text
Pe linia prevenirii situațiilor de urgență, în perioada 16-22 iulie 2024, personalul din cadrul structurii de control a executat 34 controale din domeniul de activitate - turism, alimentație publică și altele, în urma cărora au fost constatate 159 deficiențe și au fost aplicate 27 de amenzi în cuantum de 98.500 lei.

În perioada 16-23 iulie, pompierii militari au executat 919 misiuni, dintre care 68 au fost de localizare și stingere a incendiilor, 629 pentru acordarea primului ajutor medical, precum și alte 222 de intervenții în alte situații de urgență (transport persoane, deblocare uși, măsuri PSI, căutare –salvare persoane, etc).

În punctele temporare de stingere colegii au desfășurat 44 de misiuni, dintre care 26 au fost pentru stingerea incendiilor.

În punctele de prim ajutor înființate pe litoral , echipajele corturilor de prim ajutor au asistat medical 279 persoane, dintre care 103 au fost transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite.

De asemenea, în perioada menționată, 9 persoane au fost salvate de la înec, în timp ce 5 persoane au decedat din cauza accidentelor prin submersie.

„Vă reamintim faptul că pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 450 de pompieri din 22 de județe ale țării și municipiul București suplimentează efectivele de salvatori pregătiți să deruleze acțiuni pe litoralul românesc“ - au mai precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța, au fost operaționalizate 24 puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:
✅      10 puncte de stingere a incendiilor, în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche;_ acestea sunt încadrate fiecare cu o autospecială de stingere;_
✅8 puncte de prim ajutor, în locațiile Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche și PTF Vama Veche; acestea sunt dotate cu containere, ambulanțe și șenilate;
✅6 puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia; acestea sunt încadrate fiecare cu o ambarcațiune.

Citește și: 

Intervenție de urgență pe Marea Neagră în zona Plaja Modern din Constanța! O persoană, dispărută în valuri (GALERIE )
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii