Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bioenergie pe plaja Modern

ro

26 Jul, 2003 00:00 5888 Marime text

Adeptii sectei apocaliptice a lui Lepadatu fac vindecari miraculoase

Mircea Iani, un fost adept al sectei lui Lepadatu, face vindecari cu bioenergie in subsolul magazinului sau de incaltaminte * In poveste este implicat si un chinez, Yong Song, care pretinde ca e maestru in tehnica Qi Gong * Chinezul detine, impreuna cu romanca Nineta Mahmoud, o clinica de vindecare prin metode neconventionale, in Bucuresti * Am reusit sa ne infiltram printre cei care participa la sedinte de acumulare de bioenergie, in paduricea de la plaja "Modern" # Nineta Mahmoud ne-a declarat ca relatia chinezului cu Iani e legata numai de tehnicile Qi Gong si ca nu stie nimic despre deviatiile religioase ale acestuia * Pentru "vindecarile" pe care le practica, Iani cere bani clientilor sai, desi nu are nici o autorizatie in domeniu

Cotidianul nostru a publicat, incepand cu anul 2001, o serie de materiale despre o secta apocaliptica, al carei lider pe plan local este Gheorghe Lepadatu. Secta isi tinea intalnirile in spatiul unui fost magazin pe care Lepadatu l-a detinut, la parterul unui bloc, in zona Farului. Gruparea, care pretinde a fi ortodoxa, promoveaza in realitate cultul unor ingeri misteriosi, precum "Fritzman" sau "Uriel". Sectantii spun ca stau de vorba cu Dumnezeu si cred in tot felul de "forte astrale" care ii ajuta, dar care isi manifesta si furia atunci cand nu sunt ascultate. Doctrina sectei este un amestec de astrologie, ezoterism si crestinism, dupa o reteta "originala" si promoveaza vindecarea de orice boala prin rugaciune si bioenergie. In vara anului 2002, Lepadatu si cativa apropiati s-au refugiat in fostul magazin pe care l-au amenajat ca pe un buncar, convinsi ca va veni sfarsitul lumii. Printre refugiati s-a numarat si nepoata de numai patru ani a lui Lepadatu, care era obligata sa se roage si nu avea voie sa iasa. Vazand ca nu mai vine apocalipsa, Lepadatu a spus ca Dumnezeu s-a milostivit de neamul omenesc si a amanat sfarsitul, tocmai datorita rugaciunilor lui. Dupa ce politia s-a interesat de soarta micutei si tatal acesteia a divortat de fiica lui Lepadatu tocmai din cauza faptului ca femeia frecventa secta, liderul constantean al gruparii a hotarat sa suspende aceste intalniri sau le-a mutat intr-un spatiu mai sigur, ferit de ochii "profanilor". Intre cei care frecventau secta lui Lepadatu se numara si Mircea Iani, patronul unui magazin de incaltaminte din piata Unirii. In acea perioada, Iani a impartit sectantilor pliante de promovare a unui centru de vindecare prin bioenergie, care functioneaza chiar in incinta magazinului sau. Se pare ca Mircea Iani a incercat sa studieze o tehnica orientala de vindecare, numita Qi Gong. In acest demers, el l-a avut ca maestru pe Song Yong din China. Yong a venit in Romania in 1996 si a studiat pedagogia si limba engleza. El a infiintat in Bucuresti, impreuna cu omul de afaceri Nineta Mahmoud, o clinica de vindecare prin bioenergie, numita "Long Life Clinic", care organizeaza cursuri de reflexoterapie si masaj terapeutic chinezesc, sustinute chiar de catre Yong. Intr-un material de pe Internet am aflat ca maestrul Yong organizeaza, in fiecare zi de sambata, intre orele 6.30 si 9.00, intalniri cu adeptii in Parcul Herastrau.

"Revelatia" a venit printr-o gastrita

Tot de pe Internet aflam ca Yong a ajuns la cunoasterea acestor tehnici ezoterice in urma unei... boli de stomac: "Deoarece era extrem de studios, in 1987 a ajuns sa se imbolnaveasca de stomac. Avea si mari dureri de cap, zgomote in urechi". Dorind sa se vindece, Yong a stat de vorba cu cativa prieteni care i-au vorbit despre tehnica Qi Gong. Asa a devenit el maestru. Au urmat infiintarea clinicii de la Bucuresti si extinderea in Constanta, Timisoara si alte orase. La Constanta, Yong l-a cunoscut pe Mircea Iani, patronul magazinului de incaltaminte, si au inceput sa colaboreze. In aceste zile, Yong s-a aflat la Constanta unde a organizat vindecari si sedinte de acumulare de energie astrala.

Incognito intre "cautatorii de energie"

Am reusit sa ne infiltram in aceasta grupare, pentru a vedea exact despre ce este vorba. Intalnirile, care in timpul iernii au loc in subsolul magazinului lui Iani, se muta vara in apropierea marii. Zilele trecute, am facut si noi parte din grupul care se adunase pentru acumulare de energie pozitiva, intr-un luminis din paduricea ce domina plaja "Modern". Mai multi adepti de-ai lui Iani au profitat de prezenta "maestrului" chinez pentru a se incarca energetic. In aceasta perioada, intalnirile au avut loc de doua ori pe zi, dimineata la sase si seara la 17.00. Atunci cand am ajuns la locul de intalnire, i-am gasit pe toti "cautatorii de energie" stand pe iarba, in cunoscuta pozitie "Lotus", cu palmele ridicate spre cer, ochii inchisi si fata la mare. Momentele de meditatie durau 10-20 de minute, timp in care toti cei prezenti pareau rupti total de realitate. Meditatia era intrerupta de exercitii de purificare a sufletului. Toti cei prezenti isi luau rolul foarte in serios, caci incercau sa ne invete si pe noi: ,,Trebuie sa stati neaparat drepti. Concentrati-va asupra celor sapte centri, colectati energie!". Dupa cele sapte exercitii, chinezul facea programarile pentru a doua zi, la magazin, unde aveau loc sedinte de vindecare. Referitor la vindecare, Yong a incercat sa ne convinga ca, daca vom practica aceste tehnici, vom reusi sa devenim, la randul nostru, vindecatori, chiar daca e vorba de cancer. La sfarsit, Yong a masurat, pe rand, energia fiecarui cursant, numai privindu-l. Cred ca e inutil sa mai spunem ca noi am fost cei mai deficitari la acest capitol, nereusind sa depasim pragul de 200.000 de energii, in timp ce adeptii mai vechi treceau de un milion.

Depozit de lumanari si tamaie in subsolul magazinului

Am luat legatura telefonic cu Nineta Mahmoud, asociatul lui Yong la clinica din Bucuresti, si am intrebat-o despre prezenta "maestrului" la Constanta. Femeia s-a panicat la inceput, intrebandu-ne de unde stim, ca apoi sa spuna ca el se afla aici neoficial, in vacanta, si ca a venit mai ales pentru nunta fiicei colaboratorului sau, Iani. Afland despre implicarea lui Iani in secta lui Lepadatu, Nineta Mahmoud a negat vehement vreo relatie mai apropiata intre Iani si "Long Life Clinic". "Mircea Iani a fost ucenicul maestrului Yong si ne-a ajutat punandu-ne la dispozitie spatiul de la magazin. Sa stiti ca maestrul nu are nici o legatura cu vreo secta sau vreo religie si ca este doar terapeut prin metoda Qi Gong". Femeia a recunoscut ca i s-a parut ciudat faptul ca a vazut in subsolul magazinului lui Iani o mare cantitate de lumanari si tamaie. Atunci cand l-a intrebat, Iani a pretins ca sunt pentru improspatarea aerului, caci in subsol e miros inchis. Contactat telefonic, Iani a acceptat sa ne faca o programare la cabinetul improvizat. Atunci cand ne-a intrebat de unde il cunoastem, am pretins ca ne-am intalnit la secta lui Lepadatu si a crezut intr-adevar ca facem parte din cercul celor care frecventeaza aceste medii. El ne-a spus sa il sunam intr-o dimineata, intre 11 si 13, pentru o programare. "Trebuie sa ii fac mai intai un test, sa intreb apoi divinitatea, ca sa nu fie o boala karmika, caci exista riscul sa o iau asupra mea", ne-a spus Iani atunci cand a auzit ca e vorba de o persoana suspecta de cancer. Si tot atunci vom discuta si despre pretul pe care il vom plati pentru vindecare, caci nimic nu e gratis pe lume, nici macar energia, fie ea si astrala!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii