Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:26 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Bombă" cu întârziere?Soluţia în cazul ISU Dobrogea, amânată la Curtea Supremă

ro

10 May, 2012 00:00 2404 Marime text
Verdict cu amânare în dosarul în care conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea este acuzată de fapte de corupţie. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât să amâne pronunţarea unei soluţii în proces cu încă nouă zile, urmând ca verdictul să se dea pe data de 18 mai, deşi era stabilit ca dosarul să fie soluţionat ieri.

Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, conducerea ISU Dobrogea a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe data de 20 iulie 2009, procurorii acuzându-i pe coloneii şi generalii ISU de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la abuz în serviciu, fals intelectual, complicitate la fals intelectual, uz de fals, dar şi de instigare la fals intelectual şi la uz de fals. În rechizitoriul prin care cadrele ISU au fost deferite instanţei se arată că faptele s-ar fi petrecut în cursul lunii august 2007, când la nivelul ISU Dobrogea, judeţul Constanţa, s-a organizat concursul pentru ocuparea unui număr de peste 400 de posturi de subofiţer. În urma anchetei, s-a stabilit că prejudiciul cauzat prin faptele de care au fost acuzaţi militarii s-ar ridica la peste 1,27 de milioane de lei, banii urmând să fie achitaţi, potrivit legislaţiei în vigoare, de suspecţii acuzaţi de DNA, în cazul în care aceştia vor fi găsiţi vinovaţi de acuzaţiile aduse. În solidar, şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi Ministerul Administraţiei şi Internelor ar putea fi obligate să achite suma, în solidar cu acuzaţii, cele două instituţii având în proces calitatea de părţi responsabile civilmente.

37 de păgubiţi

Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, 37 de persoane s-au constituit părţi civile în procesul cu ISU Dobrogea, susţinând că au suferit prejudicii materiale în urma faptelor presupus a fi fost comise de conducerea instituţiei constănţene. Lista acestora este deschisă de Emil Bâcu Marius, urmat de Traian Belcea, Cosmin Răzvan Buruiană, Sabin Călin şi Cosmin Ciocoiu. Acestora li se adaugă Ion Condruţ, Cristian Copilău, Marius Florin Costache, Sorin Coşeru, Adrian Cotleanu, Ciprian Daniel Cotrobaş, dar şi Florinel Marinel Dumitra. Pe lista păgubiţilor ce ar avea de primit de la ISU Dobrogea se mai numără şi Gabriel Sorin Dumitrescu, Nicuşor Valentin Enciu, Bogdan Felea, Radu Dragoş Filip, Nicolae Frângu, Emil Gâlcă, Alexandru Ivanov, Dinicu Jecu, Ionuţ Martac, Daniel Mihai Muraru, dar şi Vasile Neagu. Nu în ultimul rând, şi Emanuel Artur Nedelcu, Mihai Cosmin Niţă, Cristian Pasmangiu, Laurenţiu Cornelius Păun, Alexandru Pîrlea, Radu Vasile Popa şi Nicolae Prip şi-au exprimat pretenţiile privind daunele pe care, consideră ei, sunt îndreptăţiţi să le primească de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Lista păgubiţilor de la ISU Dobrogea se încheie cu Ciprian George Robu, Florin Saragea, Adrian Daniel Seceleanu, Ionuţ Liviu Stancu, Diana Ştefanov, Alexandru Ştefănică şi, respectiv Alexandru Urse. Rămâne de văzut ce vor decide judecătorii pe data de 18 mai.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii