Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

București Un tânăr a vrut să-și bată părinții, pentru că nu-l primeau în locuință - a fost reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

ro

19 Apr, 2024 11:59 529 Marime text
Sursa foto: Pixabay
  • Un tânăr de 35 de ani, din București, a ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a încălcat un ordin de protecție formulat împotriva sa, ca urmare a amenințărilor cu acte de violență adresate părințiilor săi, întrucât aceștia nu i-au permis accesul în locuință. Acesta nu avea voie să se apropie la mai puțin de 200 de metri de părinți sau imobil, spun polițiștii.

La data de 17 aprilie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 19  Poliție au reținut un bărbat, în vârstă de 35 ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor dispuse în ordinul de protecție și amenințare, se arată în comunicatul Poliției Române.
  
„La data menționată, Secția 19 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în aceeași zi, fiul său, în vârstă de 35 de ani, ar fi încălcat măsurile dispuse în ordinul de protecție emis împotriva sa.
  
Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au luat legătura cu apelantul, un bărbat în vârstă de 65 de ani, iar din cercetări, s-a stabilit că, la data de 19 ianuarie 2024,  Judecătoria Sectorului 5 a emis un ordin de protecție, împotriva fiului victimei, prin care acesta a fost obligat să nu se apropie la o distanță mai mică de 200 m față de părinții acestuia, precum și față de domiciliul lor.
 
În urma investigațiilor, s-a mai stabilit că, la data de 17 aprilie 2024, în jurul orelor 14.30, respectiv 15.30, bărbatul în vârstă de 35 de ani s-ar fi prezentat în fața ușii imobilului, amenințând victima cu acte de violență,  pe motiv că nu îi permite accesul în apartament.
  
Totodată, la adresă, în scara blocului, a fost depistat bărbatul bănuit de comiterea faptei, acesta fiind condus la sediul subunității, pentru audieri. În baza probatoriului administrat,  cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
  
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 19 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor dispuse în ordinul de protecție (două acte materiale) și amenințare.
  
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este un procedeu al procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis sursa citată.
   
Citește și
 
În județul Constanța Ordin de protecție și monitorizare electronică, într-un dosar penal de lovire și amenințare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii