Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:38 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Butan Gas, asociat majoritar in Romconstruct Top Firma de eoliene a lui Puscasi, preluata de sotia lui Iosif Constantin Dragan

ro

10 Jul, 2010 00:05 13585 Marime text

5_romconstruct_-_marius_puscasi_1___.jpgFirma de eoliene care înfiinţează un parc eolian în extravilanul comunei Tortoman are un nou asociat majoritar, aflăm din Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 3004/9.VII.2010.

SC Romconstruct Top SRL, despre a cărei structură de asociaţi, complexă şi controversată, relatam chiar ieri, a fost preluată de o mare companie dintr-o altă ramură a domeniului energetic. Este vorba despre SC Butan Gas România SA. Firma a preluat 90% din părţile sociale ale SC Romconstruct Top SRL, în urma deciziei adunării generale a asociaţilor, adoptată pe 8 iunie şi publicată în Monitorul Oficial pe 9 iunie. În document se arată că Emanuel Muntmark a cesionat Butan Gas 45% din cele 55 de părţi sociale deţinute în firmă, reprezentând 55% din capitalul social, iar ceilalţi asociaţi şi-au cesionat toate părţile sociale către această companie, după cum urmează: Dan Gheorghe Ciobică (unul dintre fondatorii societăţii Romconstruct Top) şi-a cesionat către Butan Gas toate părţile sociale, reprezentând 16% din capitalul social, Adrian Bizineche - 2%, Marius Puşcaşi - 2%, iar asociatul persoană juridică SC Templum Plus SRL - 25%. În ediţia de ieri, arătam că Marius Puşcaşi este un nume cu rezonanţă pe plan local, fiind un apropiat al primarului Constanţei, Radu Mazăre, dar şi al şefului Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. De asemenea, Puşcaşi este inculpat în dosarul retrocedărilor alături de cei doi şefi ai autorităţilor publice locale.

5_romconstruct_-_veronica_gusa_de_gragan_2___.jpgAşadar, noua structură a asociaţilor SC Romconstruct Top SRL arată astfel: Emanuel Muntmark deţine 10%, iar Butan Gas 90% din capitalul social.

De precizat că Butan Gas România este firma de suflet a cunoscutului om de afaceri Iosif Constantin Drăgan, decedat în 2008. Astăzi, structura acţionariatului firmei este compusă din două societăţi: Butan Gas S.P.A. din Italia, cu 92,936% din acţiuni şi Propangas A.G., din Austria, cu 7.064%. Şi compania Butan Gas S.P.A. a fost fondată de către Iosif Constantin Drăgan. Printre administratorii SC Butan Gas România SA o regăsim şi pe Daniela Veronica Guşă de Drăgan - moştenitoarea bogatului om de afaceri Iosif Constantin Drăgan. Ceilalţi administratori sunt: Sergio Cetta, Celso Vallar, Constantino Amadei şi Diamante Gianfilippo. Ca cenzori îi regăsim în firmă pe Constantin Cristea, Vali Stoica şi Maria Hetel, iar ca împuterniciţi ai sucursalelor pe Cătălin Babu, Alin Carabaş, Marcel Dorin Leac, Eugen Barbu şi Valentin Iulian I. Blidaru.      

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • serpisor 26 Nov, 2010 23:12 de ce iau bagat si paia de la sucursale mai ales pa babu halimear bascheti de carnati
  • mar 19 Oct, 2010 22:41 Nu stiu ce tot spui acolo. Din cate stiu eu cine are teren poate sa si-l munceasca bine mersi. Nu este ocupat decat terenul unde este eoliana si un drum de acces. Mai bine ai spune ca taranii nu se mai omoara cu agricultura. Este mai comod sa stai la parabolica sa vezi meciul decat asa tragi pe camp.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 11 Jul, 2010 20:21 O sa va iasa pe ochi toate EOLIENELE ASTEA din cauza ca nu vedeti ca de AGRICULTURA ESTE NEVOIE ACUM nu de PROSTIILE voaste ce costa un milion de euro bucata.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 10 Jul, 2010 09:07 INVESTITORII in EOLIENE fura terenurile fermierilor din AGRICULTURA dobrogeana .De ce ? Cine le permite ??? BANII lor ??? COMISIOANELE ”grase” sunt de vina de invazia EOLIENELOR in DOBROGEA...