Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadrele medicale încătuşate în dosarul decontărilor ilegale de reţete, „fierte în suc propriu“ (document+galerie foto)

ro

05 Oct, 2015 00:00 3244 Marime text


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism continuă cercetările specifice în dosarul decontărilor ilegale de medicamente. În cauză, mascaţii au efectuat aproape 60 de percheziţii atât pe raza municipiului Bucureşti, cât şi în judeţele Brăila, Constanţa şi Vrancea.
 
La Constanţa, descinderile au avut loc pe aleea Hortensiei nr. 12, bloc C4, scara B, bulevardul Tomis nr. 293, strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, la Secţia de Nefrologie, la vestiarele din spital, la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.  
 
Pe data de 22 septembrie, Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a următorilor constănţeni: Mirela Boboc, şefa unei farmacii, Mihaela Mătărîngă, medic psihiatru, Alina Dragu, asistent, Andreea Baciu, farmacist, Elena Dumea, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, Coseti Niculescu, şef Serviciu CJAS Constanţa, şi Eugenia Muja, medic primar la Spitalul de Infecţioase.
 
Directorul adjunct al CJAS Constanţa, Mihaela Vrînceanu, şi Mia Maria Bănăţeanu, asistent-şef în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, Secţia Nefrologie, sunt cercetate sub control judiciar. Magistraţii au mai decis ca Liliana Sgîrcitu, Gela Gavrilă, Paul Creţu, Cosmin Boldeanu, Vasile Sorica şi Iolanda Serghiev să fie plasaţi în stare de arest la domiciliu.
Până la acest moment, potrivit surselor noastre, Curtea de Apel Bucureşti nu a soluţionat contestaţiile formulate în cauză, astfel că cei arestaţi preventiv pe 22 septembrie se află şi acum în spatele gratiilor.
 
În cauză, persoanele cercetate de DIICOT sunt suspectate de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fraudă informatică, fals informatic, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, camătă, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare de mită şi şantaj.
 
Procurorii susţin că, începând cu anul 2011, pe raza judeţului Brăila s-a constituit un grup infracţional organizat format din reprezentanţi şi angajaţi ai unor farmacii aparţinând unei societăţi comerciale, precum şi din medici de familie sau medici specialişti care au decontat în mod fraudulos sume importante de bani din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.
 

„În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2009, liderul grupării (în prezent, încarcerat în Penitenciarul Focşani pentru infracţiuni de violenţă, fără legătură cu faptele cercetate în prezenta cauză) a înfiinţat o societate comercială al cărei administrator este soţia sa. Prin intermediul acestei societăţi, în complicitate cu medici şi funcţionari din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, cu ştiinţa majorităţii angajaţilor din cadrul celor două puncte de lucru ale societăţii, sus-numiţii au decontat ilegal sume importante de bani, simulând eliberarea unor medicamente din stocuri scriptice în baza unor reţete fictive, eliberate de medici specialişti sau de familie, valoarea estimată a prejudiciului fiind de 9.000.000 de lei“, conform DIICOT.
 
De asemenea, procurorii mai susţin că „administratorul societăţii a dezvoltat şi pe raza judeţului Constanţa un mecanism similar de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, prin intermediul a două puncte de lucru ale societăţii comerciale (deschise începând cu data de 12.04.2013), beneficiind şi în acest caz atât de complicitatea angajaţilor, cât şi a unor medici şi funcţionari din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa.
 
Comunicatul integral poate fi citit accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 

Citeşte şi
 
Săracii doctori bogaţi
Ce avere au agonisit medicii constănţeni cercetaţi în dosarul reţetelor false (documente)


CJAS şi Spitalul Judeţean, zguduite de scandal şi de percheziţii
Mafia reţetelor fictive a atras medici nefrologi, farmacişti şi asistente (rechizitoriu+galerie foto) 

 
UPDATE8 - Percheziţii la medici din Constanţa. Mihaela Vrînceanu, director adjunct la CJAS, este urmărită penal! (galerie foto+video)
 
Dosarul decontărilor ilegale de medicamente a demarat în 2012
Curtea de Conturi a sesizat DIICOT despre „filiera medicilor“ (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii