Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadrele militare din Constanta sunt in siguranta in caz de razboi

ro

27 Apr, 2009 03:10 1585 Marime text
Cutremurul care a avut loc în seara zilei de sâmbătă nu a afectat clădirea Centrului Militar Zonal Constanţa. Structura metalică a acesteia oferă un grad ridicat de siguranţă angajaţilor instituţiei chiar şi în cazul unei activităţi seismice de intensitate mai mare decât a celei de la sfârşitul săptămânii trecute.

Centrul Militar Zonal (CMZ), situat în strada Mircea cel Bătrân, funcţionează la capacitate maximă în eventualitatea unei situaţii de criză militară sau de conflict armat.
Dacă România se va afla în pragul unui război, clădirea sediului CMZ poate adăposti un număr de 300 de persoane, toate cadre militare, care vor efectua servicii în ture operative.
Printre primele măsuri care se iau într-o situaţie dificilă se numără recrutarea, atât a rezerviştilor, cât şi a celor care sunt capabili de a acţiona cu arma în mână pentru apărarea ţării.
Comandantul CMZ Constanţa, cdor. dr. ing. Andrei Murineanu, a dorit să aducă la cunoştinţa tinerilor constănţeni faptul că adoptarea legii care nu mai prevede obligativitatea serviciului militar nu se mai aplică în cazul unui conflict armat. Într-o astfel de situaţie, toţi locuitorii Constanţei au datoria de a respecta Legea 446/2006, care specifică la articolul 1 că cetăţenii români au dreptul şi obligaţia să apere România.
CMZ funcţionează la sediul actual încă din anul 1968, iar până atunci, clădirea a servit Regimentului 34, parte a Diviziei 9 de Infanterie. Astăzi, este unul dintre centrele cele mai eficiente din ţară, dotat cu toate necesităţile celor care lucrează în cadrul instituţiei.
Ultimele reparaţii şi renovări ale clădirii au fost efectuate în perioada aprilie 1999 şi august 2002, care au transformat CMZ într-unul modern şi eficient. Structură metalică, spaţii de locuit, spaţii pentru birouri sau pentru arhive, băi şi duşuri, sunt câteva exemple ale facilităţilor pe care clădirea le poate garanta celor 300 de persoane cazate într-o situaţie de conflict militar.
Aceste cerinţe au fost îndeplinite pentru a corespunde pretenţiilor NATO, dat fiind faptul că CMZ din Constanţa are datoria de a mobiliza atât judeţul Constanţa, cât şi alte patru limitrofe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii