Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câine dispărut în Valu lui Traian. Date oficiale de la IPJ Constanța

ro

11 May, 2024 12:58 857 Marime text
În contextul informațiilor apărute recent în spațiul public referitoare la presupusa pierdere a unui câine din rasa American Staffordshire Terrier în comuna Valu lui Traian, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prin Compartimentul de Relații Publice, dorește să ofere clarificări cu privire la acest aspect.

După efectuarea unor cercetări temeinice, inclusiv verificarea documentelor câinelui în cauză, s-a constatat că acesta nu aparține rasei American Staffordshire Terrier, ci rasei Staffordshire Bull Terrier. Această distincție este esențială, având în vedere legislația în vigoare.

Oficial de la IPJ Constanța 

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la faptul că, în comuna Valu lui Traian, s-ar fi pierdut un câine din rasa American Staffordshire Terrier, fără ca acest lucru să fie declarat, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

În urma cercetărilor efectuate, care au inclus verificarea documentelor câinelui, a rezultat că acesta nu face parte din rasa American Staffordshire Terrier, ci din rasa Staffordshire Bull Terrier.

Potrivit O.U.G. 55/2002, câinii din această rasă nu sunt considerați câini periculoși, iar proprietarul unui astfel de patruped nu are obligația de a declara autorităților competente deținerea sau pierderea acestuia. 

În timpul efectuării verificărilor, câinele respectiv a fost găsit pe raza comunei Valu lui Traian.


Citește și:

Știri Constanța„Un patruped maltratat...așa a fost sesizarea“. Proprietarul, reținut (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii