Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania rutiera „Tine-ti viata in propriile maini"

ro

25 Sep, 2009 02:50 848 Marime text

Neatenţia şoferilor este responsabilă de producerea a 8% până la 13% dintre accidentele rutiere. Dintre acestea, circa 5% sunt provocate de distragerea atenţiei ca urmare a utilizării telefonului mobil fără folosirea dispozitivelor de tip „mâini libere" sau a tastării de mesaje scrise în timpul conducerii autovehiculelor.

Informaţiile sunt incluse în cel mai recent studiu efectuat în Statele Unite ale Americii şi Canada în ceea ce priveşte cauzele producerii accidentelor rutiere. Asemenea comportamente se regăsesc şi în conduita rutieră a şoferilor români, pe parcursul anului 2008 fiind sancţionaţi contravenţional 49.093 de conducători auto, iar în primele 8 luni ale anului curent, fiind aplicate 36.862 de sancţiuni contravenţionale pentru acelaşi motiv.

Campania de informare şi sensibilizare a opiniei publice „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini" va fi implementată începând cu 25 septembrie şi până la finele anului în curs, în 12 oraşe ale ţării, printre care şi Constanţa. Scopul proiectului este acela de a atrage atenţia şoferilor români cu privire la utilizarea sistemului „mâini libere" în timpul conducerii unui autovehicul. Proiectul urmăreşte promovarea unui comportament civilizat, care să nu prejudicieze siguranţa şi integritatea participanţilor la trafic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii