Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz instrumentat de DIICOT Afacerist mangaliot judecat la Dolj cu clanurile Pară şi Spirache

ro

27 Feb, 2012 00:00 4493 Marime text
Eugen Cojocaru, mangaliotul arestat la sfârşitul lunii august în Craiova pentru aderare la o reţea de clonatori de carduri în care figurează personaje celebre precum membri ai clanurilor Pară şi Spirache din Olt, a fost deferit instanţei craiovene, în stare de arest preventiv. Cazul lui Cojocaru, al cărui nume se leagă de firma Emy Royal Marketing, a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Dolj pe data de 22 februarie, având numărul 2275/63/2012.

Obiectul dosarului îl constituie „iniţierea, constituirea de grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui asemenea grup", Cojocaru fiind trimis în judecată de procurorii DIICOT Craiova. Alături de el, au mai fost deferiţi instanţei de judecată şi Iancu Ovidiu Florea (fost Jianu), Marinel Muchie zis Spirache, Viorel Cotoc, Cristian Baicu, Adrian Popescu zis Schilaci (care, potrivit presei craiovene, este fiul directorului general al FC Braşov ), Sorin Teodor, Edouard Gabriel Gora, Aurel Eugen Jianu, Ionuţ Cristian Anghel şi Laurenţiu Mirel Tiron. Procesul este programat să înceapă pe data de 14 martie, iar vinerea trecută judecătorii craioveni au hotărât să menţină starea de arest preventiv a suspecţilor Iancu Ovidiu Florea, Cristian Baicu, Viorel Cotoc, Marinel Muchi, Adrian Popescu, Sorin Teodor, Aurel Eugen Jianu, Cristian Ionuţ Anghel, Edouard Gabriel Gora, Laurenţiu Mirel Tiron, dar şi Eugen Cojocaru. Hotărârea Tribunalului Dolj de a-i ţine în arest pe suspecţi poate fi atacată în recurs, acesta urmând să fie judecat de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

Ce zice DIICOT-ul

Potrivit informaţiilor făcute publice de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în luna august 2011, cercetările au scos la iveală faptul că „Jianu Aurel Eugen zis Gorila sau Relu, Muchie Marinel zis Spirache, Camen Vică Stelian, Florea Iancu Ovidiu, Cotoc Viorel, Popescu Adrian, Teodor Sori zis Periuţă, Tiron Laurenţiu Mirel, Tiron Daniel Cosmin, Gherganu Radu Ionel şi alţii produc / achiziţionează aparatură de skimming". Aceeaşi sursă informa că aparatura era folosită de membrii grupării pe teritoriul Italiei, Olandei, Franţei şi Spaniei, mai ales în magazine, prin amplasarea pe POS-uri, „pentru a copia fraudulos datele de identificare a mijloacelor de plată electronice utilizate de rezidenţi/nerezidenţi la diferite terminale ATM/POS". În ceea ce-l priveşte pe Eugen Cojocaru, numele său apare în firma Emy Royal Marketing înfiinţată în 1995, societate care, pentru anul 2010, a înregistrat o cifră de afaceri de 23.188 de lei, având un angajat şi profitul zero. Totalul datoriilor a fost estimat la 41.218 lei, firma ocupându-se de „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare". Eugen Cojocaru a fost cooptat în firmă în anul 2006, în urma deciziei asociatului unic de la acel moment, Emilia Smădu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii