Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant! Un profesor de la un colegiu din București, acuzat că ar fi abuzat doi minori. Reacția Ministerului Educației

ro

25 Jul, 2024 19:40 193 Marime text
foto: UnsplashUn profesor de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost reținut de procurori, fiind acuzat că ar fi violat și agresat sexual doi adolescenți de 16 și 17 ani. 

Potrivit anchetatorilor, la data de 02.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în municipiul București, sector 3, inculpatul a întreținut cu persoana vătămată (un băiat în vârstă de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”, conform unui comunicat de presă .

De asemenea, la data de 17.12.2021, în timp ce se afla într-o locuință din mun. București, sector 3, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”, mai spun procurorii. 

Procurorii Parchetului Tribunalului București au menționat că bărbatul a fost reținut joi, iar acum urmează ca Judecătoria Sectorului 3 București să decidă dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul este profesor titular de Economie la Colegiul Sava și figurează în lista cadrelor didactice inclusiv în anul școlar 2023-2024. 

În replică, Ministerul Educației a precizta printr-un comunicat de presă că a luat act de informațiile apărute în spațiul public privind reținerea unui cadru didactic de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din Capitală, în același timp și angajat al Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).

În acest sens, Ministerul Educației a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul București informații cu privire la măsurile dispuse, astfel încât să putem aplica în regim de urgență măsurile legale care se impun în temeiul art. 513 alin. (1) lit. e din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificarile și completările ulterioare, privind suspendarea raportului de serviciu.

„Ministerul Educației manifestă toleranță zero față de orice abateri de la normele legale, profesionale, de etică și față de orice formă de abuz și violență: fizică, psihologică sau emoțională.

Unitatea de învățământ în care acesta este încadrat va lua toate măsurile necesare, în conformitate cu prevederile Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările și completările ulterioare, pentru protejarea interesului superior al copilului. Conform prevederilor art. 209 alin. (6), în cazul în care cadrul didactic este cercetat pentru fapte care constituie infracțiuni incompatibile cu funcția didactică, pe perioada desfășurării cercetării penale, acesta nu va desfășura activități didactice cu beneficiarii primari“ - au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Citește și: 

Studentul suspectat că și-ar fi incendiat profesorul a fost trimis în judecată!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii