Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:38 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul Beinur - ramificaţiile din primărie Foşti suspecţi, în litigiu cu edilul

ro

29 Aug, 2011 00:00 1843 Marime text
Beinur_-_nuredin_beinur.jpgCătălina Mihăilă, unul dintre angajaţii Primăriei Mangalia bănuiţi că i-ar fi acordat sprijin liderului underground Nuredin Beinur în intimidarea adversarilor săi, l-a dat în judecată pe primarul Mangaliei. Cu aviz favorabil din partea procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au decis neînceperea urmăririi penale (NUP) faţă de ea, femeia se judecă în prezent cu primarul municipiului Mangalia, procesul fiind programat să înceapă peste câteva luni, la Tribunalul Constanţa.

Acţiunea intentată de Cătălina Mihăilă a fost înregistrată la Secţia contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului pe data de 26 august, sub numărul 11683/118/2011. Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de suspendare a executării unui act administrativ emis de primarul municipiului Mangalia, care, de altfel, are rolul de pârât în proces. Surse avizate susţin că nu este exclus ca, în zilele următoare, femeia să solicite şi anularea actului contestat la Tribunal. Numele Cătălinei Mihăilă este menţionat în rechizitoriul prin care liderul underground mangaliot Nuredin Beinur, alături de mai mulţi presupuşi membri ai grupării sale, au fost trimişi în judecată, pentru şantaj şi alte infracţiuni comise cu violenţă. Procurorii bucureşteni au consemnat în rechizitoriul lui Beinur că acesta şi-a putut intimida adversarii, folosindu-se inclusiv de sprijinul angajaţilor din primărie.

Instigată de Hanganu

„La instigarea învinuitului Hanganu Emanoil, numita Mihăilă Cătălina, funcţionar în cadrul Primăriei Mangalia - Serviciul urbanism, i-a aplicat părţii vătămate Mocea Marian o amendă contravenţională de 10.000 lei", au arătat anchetatorii. Astfel, aceştia au stabilit că, la instigarea lui Emanoil Hanganu, Cătălina Mihăilă şi Constantin Pun „au întocmit, în data de 20.04.2010, în intervalul 11.00 - 14.00, trei constatări cu privire la societăţile SC Morena 2000 SRL, din Neptun şi Unitatea 104, din Jupiter, ambele aparţinând părţii vătămate Mocea Marian". În declaraţia dată în faţa procurorilor, angajata primăriei a precizat că Hanganu „mi-a solicitat să închei un proces-verbal. I-am explicat faptul că nu am fost însoţită de martor la faţa locului, cu toate acestea, mi-a solicitat să închei acest proces-verbal, spunând că, în privinţa martorului, o să vedem". În continuare, Mihăilă a spus: „Precizez că anul acesta am mai dat o excepţie acestei amenzi, încă două amenzi, dintre care una cu martori, însă martorul a fost prezent la constatarea contravenţiei. Nu mai reţin la câte zile după ce am întocmit procesul-verbal, dar, în orice caz, nu în aceeaşi zi, a venit la primărie şi a intrat la mine în birou o persoană pe care o cunoşteam din vedere şi care mi-a comunicat că a venit să semneze o amendă...".

Averea funcţionarei

„Consider că nu este legal ce am făcut, dar, având în vedere că şeful meu mi-a cerut acest lucru, nu am avut încotro", a conchis femeia. Declaraţia sa se află la dosarul cauzei, aflat la Curtea de Apel Bucureşti, în volumul 8, fila 75. În aceste condiţii, procurorii bucureşteni au decis că, faţă de funcţionarii publici, Cătălina Mihăilă şi Constantin Păun nu se va începe urmărirea penală pentru fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, „întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii, sub aspectul laturii subiective (lipsa intenţiei)". Pe de altă parte, Emanoil Hanganu, şeful Corpului de Control din Primăria Mangalia, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi instigare la fals intelectual, anchetatorii considerând că acesta a acţionat în baza unei înţelegeri prealabile cu Erchin Nuredin, fratele lui Beinur. În ceea ce priveşte averea Cătălinei Mihăilă, este de menţionat că, în 2008, femeia declara că deţine un apartament de 30 mp în Mangalia, cumpărat în 2006, venitul anual încasat fiind de 9.440 de lei, iar cel al soţului, angajat al Spitalului Universitar Constanţa, era de 6.000 de lei. În declaraţia de interese din 2008, Mihăilă nota că este liderul Sindicatului Callatis al lucrătorilor în administraţia publică şi serviciul public. Un an mai târziu, în declaraţia de avere, apare un apartament în Constanţa, de 77 mp, moştenit în 2008 şi un venit anual de 11.500 de lei, în timp ce cel al soţului era de 9.600 de lei. În ultima declaraţie de avere, completată în iunie 2010, venitul anual încasat a înregistrat o sporire semnificativă, de la 11.500 de lei la 14.435 de lei. În schimb, cel al soţului a scăzut de la 9.600 de lei la 8.400 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii