Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:12 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat ieri Decebal Făgădău Constanța. Autovehiculele parcate neregulamentar vor fi ridicate. Cine se va ocupa de acest serviciu (document)

ro

29 Dec, 2017 00:00 10024 Marime text
Ieri, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Constanța, Decebal Făgădău, primarul Constanței, a făcut o scurtă referire la mașinile parcate neregulamentar pe raza municipiului. Mai precis, edilul-șef a precizat că Primăria a achiziționat o autospecială de ridicat autoturisme, acestea urmând să fie tractate și depozitate într-un loc special amenajat. În acest context, reamintim că de ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public al municipiului Constanța se va ocupa Confort Urban.
 
În Constanța, de serviciul de transportare și depozitare a mașinilor parcate neregulamentar s-a ocupat, până la data de 1 aprilie 2015, SC Litoral Connect SRL.
 
De menționat că la nivel național este în vigoare hotărârea pentru „completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006“, document ce face referire la ridicarea automobilelor parcate neregulamentar. Există posibilitatea ca în municipiul Constanța să fie reintrodus acest serviciu.
 
Potrivit hotărârii, se interzice staționarea voluntară a vehiculelor:
​- în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
- în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă“ și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
- pe drumurile publice cu o lățime mai mică de șase metri;
- în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
- în pante și în rampe;
- în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă“, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificația „Zonă de staționare cu durată limitată“ peste durata stabilită.
 
Mai departe, conform documentului publicat pe site-ul MAI, „ridicarea vehiculelor nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care:

a) în vehicul este vizibilă prezența unor persoane;
b) vehiculul aparține unei instituții dintre cele prevăzute la art. 32, alin. (2), lit. a) și b) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare“.
 
Transportul vehiculului ridicat la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la inițierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul autoturismului se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se achită contravaloarea operațiunii de ridicare.
 
Depozitarea se face numai în spații corespunzătoare, special amenajate de către administratorul drumului public. Pe perioada depozitării, vehiculele ridicate se află în paza administratorului drumului public. Acesta răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehiculului ca urmare a efectuării operațiunilor de ridicare, transport și depozitare, în condițiile prevăzute de lege.
 
Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii/operațiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deținerea legală a acestuia. Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spațiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.
 

Hotărârea pentru „completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006“ poate fi citită integral accesând secțiunea „Documente“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ionut 29 Dec, 2017 06:08 A uitat sa declare cam in ce an va mai construi parcari etajate sau subterane. O sa o ia in barba si cu masina asta precum si cu alte proiecte la fel de proaste si negandite. In loc sa trimita oamenii din primarie sa desemneze locuri unde sa poata construi parcari etajate, e mai usor sa cumpere masina si puna politia locala sa amendeze si sa ridice masinile. E la mintea lui si vad ca nu poate deloc sa inteleaga ca exista locuri intre blocuri, cam in toate cartierele, unde erau vechile centrale, locurile unde erau amplasate vechile garaje de beton, si sa puna sa faca investitii directe sau sa concesioneze terenurile si sa ridice altii cladirile astea. Sunt convins ca ajutat putin si cu o lege (regula), fiecarui posesor de masina ii convine sa isi lase masina in parcarea etajata (e mai protejata de raufacatori, de razele soarelui, de ploaie si vant, o gaseste mai curata) ca sa nu mai vorbim ca se vor decongestiona si trotuarele. Oricum cei care stau la bloc isi platesc locul de parcare, de ce nu l-ar plati ca sa isi parcheze masina in bloc. Stim cu totii ca romanul e modest, chiar daca sta la curte si are parcare interioara, tot in strada isi lasa masina, dar toate chestiunile astea se rafineaza in timp. Dar daca legile si mana asta intinsa nu vine de sus si cu solutii reale, tot cauta primarul sa carpeasca cumva bugetul primariei cu solutii ieftine ca asta cu masina de ridicat masini !?!?! Face el ce face si tot mai inventeaza cate o taxa si o amenda mai mai o face bani, dar nu ii lumineaza Domnul gagauta aia a lui ca sa faca investitii pe termen lung si care sa vina in sprijinul cetateanului, fie e posesor de masina ori simplu pieton. Sa dea Domnul poate l-o lovi in 2018 cu vreo idee ca asta !